Valjevo: Prijem za najbolje učenike 1Foto: www.valjevo.rs

Prijem za 142 vukovca i đaka generacije valjevskih osnovnih i srednjih škola priređen je u subotu na platou kod spomenika Dragojlu Dudiću, a najbolji učenici od lokalne samouprave dobili su propusnice za bazene SRC „Petnica“.

Školovanje u ovoj školskoj godini sa svim peticama završila su 122 učenika, od čega je 75 osnovaca i 47 srednjoškolaca, pišu Kolubarske.rs.

Dvadeset i dva đaka generacije, prošle školske godine, nagrađena su diplomom i novčanim iznosom od 20.000 dinara za osnovce i od 30.000 dinara za srednjoškolce.

Najboljim osnovcima i srednjoškolcima na postignutom uspehu, kao i njihovim roditeljima, nastavnicima, profesorima i direktorima škola čestitao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

„S obzirom na to da ste u dosadašnjem školovanju pokazali da ste najbolji, mi zaista verujemo da ćete se dokazati i u budućem životu i radu i da ćete na najbolji mogući način doprineti sebi i svojim porodicama, svom gradu i Srbiji. Zaista se radujemo vašim budućim uspesima i ponosni smo na sve vas. Želimo da uživate u ovom letu“, rekao je Gojković.

Do 2018. godine najbolje valjevske đake Grad je nagrađivao knjigama, da bi potom umesto knjiga, od Grada na poklon, uz diplomu, dobijali ulaznice za bazene u SRC Petnica. Do prošle godine prijem za najbolje đake organizovan je u skupštinskoj sali grada Valjeva ili u sali Centra za kulturu. Na platou kod spomenika Dragojlu Dudiću prvi put je organizovan prošle godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari