Valjevo: Za dekorativna slova skoro pola miliona dinara 1Foto: Kolubarske.rs

Slova su postavljena u mini parku pored Centra za kulturu u Valjevu, gde se nalazi spomenik Žikici Jovanoviću Špancu.

„Dekorativna 3D slova Valjevo+srce“, građani su platili 483.360 dinara sa PDV-om, a projekat i izradu je obavila beogradska firma „Model 5“.

„Od danas u našem gradu, na platou pored Centra za kulturu, selfi slova pored kojih se možemo svi fotkati, kako turisti tako i mi Valjevci“, napisano je na FB stranici Turističke organizacije Valjevo – prenose Kolubarske.rs.

S obzirom na to da je osnovna namena slova „fotkanje turista i Valjevaca“, nameće se pitanje koje i na osnovu čega odlučio da budu postavljena u okviru mini parka, jer se do „selfi spota“ dolazi preko travnjaka.

Valjevo: Za dekorativna slova skoro pola miliona dinara 2
Foto: Kolubarske.rs

„Projektnim zadatkom definisani su veličina i boja slova, a lokalcija je utvrđena na osnovu konsultacija sa nadležnim odeljenjima Gradske uprave, Turističkom organizacijom i JKP Vidrak. Shodno tome odabrana je lokacija kod Centra za kuluru“, navodi se u odgovoru Gradske uprave na naše pitanje o izboru lokalcije.

Dodaje se da su „slova mobilna i mogu se premestiti na neku drugu lokaciju“.

Ovakva „selfi slova“, sa namenom „fotkanja“, postavljaju se na popločanom platou ili trgu, obično u centru grada ili turističkog mesta, kome se može prići sa sve četiri strane, a da se ne gazi trava i da se ne prelazi preko raznih betonskih ili kamenih prepreka.

Možemo samo zamisliti na šta će ličiti trava oko „dekorativnih slova Valjevo+srce“ nakon nekoliko ekskurzija, a naročito posle kiše?!

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.