Vasić (Dveri) podnela krivičnu prijavu protiv Vučića 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednica gradske organizacije Dveri Beograda Radmila Vasić podnela je danas krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako je navela, njegove izjave da članovi Srpske napredne stranke plaćaju reket kao i da ima saznanja o tome da je on prisluškivan.

Vasić je ispred Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu kazala novinarima da navedene izjave Vučića od 31. decembra 2020. godine predstavljaju krivično delo iznuda i špijuniranje i dodala da je neprijavljivanjem tih dela nadležnim institucijama Vučić učinio „produženo krivično delo neprijavljivanja izvršenih krivičnih dela“.

Prema njenim rečima, pokret Dveri očekuje da tužilaštvo ispita da li su navodi istiniti ili je u pitanju prikupljanje političkih poena.

Ona je navela da pokret Dveri očekuje i da, ukoliko tužilaštvo oceni predsednikove izjave kao istinite, on dobije meru zabrane vršenja javne funkcije na period od 10 godina.

Bezbednosni stručnjaci saglasni su da samo efikasna istraga može da pokaže da li je zaista nadzirana komunikacija predsednika Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da poseduje „deo svojih prisluškivanih razgovora“ ali i dodao da ih „nikad neće dati“ jer kako je naveo, neće da ruši svoju državu.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović izjavio je danas da bi tužilaštvo moralo da pokrene istragu koja bi utvrdila da li je i ko je prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari