Vatra gori, a Džentlmen godine – ćuti

Dnevnik aktiviste pokreta "Odbranimo reke Stare planine" koji je vodio tokom višednevnih katastrofalnih požara

Ostavite komentar


  1. Ma samo da ste na vreme alarmirali onaj „humanitarni ruski centar“ u Nišu verujem da bi Iljušin stvarno zalijo izgorelo rastinje, ako ništa drugo bar da spere pepeo. Ovako ostade suvo kao barut. Nema veze važno je da smo debelo i pošteno platili uslugu da vidimo Iljušina na nebu. Da je vatra gorela verovatno bi ga videli i na delu. Ovako je jeftinije bar nije punio vodu kod nas.

    1. Nipošto! Sprani pepeo bi završio u osetljivim planinskim vodotokovima i zagušio ih.

      Takođe, ne može građanin da pozove centar u Nišu, to mora da uradi državni organ. A avion se vodom puni u Nišu, dakle kod nas. 🙂

      Iljušin 76 je viđen u preletu, ali ništa više od toga.

  2. Aktivisti su to „spasavanje“ debelo naplatili napustajuci stalna radna mesta u javnim institucijama da bi branili prirodu. Sam Desko, poznati glumac iz Rakite je kupio sinu kucu od 50.000 evra. Suma novca je tolika da se ORSP groznica resava u odseku za pribredni kriminal… Reka koju su oni branili je mrtva.
    Svaka cast mestanima, Miljanu i ostalima…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.