Vatrogasci iz Zaječara koji su spasili trogodišnje dete iz šahta dobitnici odrena "Miloš Obilić" 1Foto: FB/Sekror za vanredne situacije MUP

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP Srbije, vatrogasci-spasioci iz Zaječara Saša Ilić i Andrija Trifunović, ovogodišnji su dobitnici Zlatne medalje za hrabrost – ordena Miloš Obilić, objavljeno je danas na Fejsbuk stranici Sektora za vanredne situacije MUP Srbije.

Hrabri vatrogasci Saša i Andrija, kako se navodi, spasili su sigurne smrti trogodišnje dete koje je palo u šaht pun vode pre nekoliko dana, i za svoj podvig nagrađeni su najvišim odlikovanjem.

„Čestitam vam na visokom priznanju koje vam je uručeno. Kroz ovaj podvig pokazali ste suštinu vatrogasnog poziva i sposobnost, humanost, hrabrost i brzo razmišljanje i reagovanje koji svi vatrogasci-spasioci u Srbiji poseduju. Vi ste ponos celog Sektora za vanredne situacije“, rekao je v. d. pomoćnik ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Podsetimo, nezgoda se dogodila 13. juna u večernjim satima u Ulici generala Gambete u Zaječaru, kada je dete upalo u šaht na dubini od četiri metara. Pomenuti vatrogasci, u povratku sa posla, zatekli su okupljenu grupu ljudi i tom prilikom videli maloletno dete koje je upalo u nezaštićen šaht. Brzom reakcijom sapsili su dečaka, koji najpre nije davao znake života.

Ministar Aleksandar Vulin, nakon ove akcije spasavanja, najavio je da će vatrogasci biti nagrađeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari