Vatrogasci u Novom Sadu ove godine spasili 65 građana: Gradonačelnik obišao buduću vatrogasnu stanicu u Futogu 1Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa v.d. pomoćnika ministra MUP-a načelnikom Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem, obišao je danas lokaciju na kojoj se gradi nova vatrogasna stanica u Futogu, gde će biti smešteno novoformirano vatrogasno-spasilačko odeljenje. Čaušić je tom prilikom istakao da su vatrogasci ove godine intervenisali 2.638 puta i spasli 65 građana u Novom Sadu.

Nakon obilaska radova na izgradnji vatrogasne stanice, izvršena je primopredaja novog vatrogasnog vozila u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Novi Sad gde je gradonačelnik Đurić uručio ključeve nove autocisterne sa vatrogasnom opremom vrednosti 28,8 miliona dinara Upravi za vanredne situacije u Novom Sadu.

– Sledeće godine, našim vatrogascima stiže još jedno vatrogasno vozilo i to pokazuje da je poslednjih godina mnogo urađeno na stvaranju boljih uslova za rad te službe, od projektovanja i sada gradnje nove stanice u Futogu, do nabavke vozila i opreme u vrednosti od 142 miliona dinara. Novi objekat biće na istoj parceli gde se već nalazi kompleks vatrogasne stanice i biće površine od oko 330 m2. Grad je u te svrhe izdvojio 60 miliona dinara, a završetak radova se očekuje u junu 2024. godine. Nadam se da će novi objekat povećati njihovu efikasnost i da će ovo vozilo uticati na pouzdaniji i bolji rad Vatrogasne brigade. Zahvalni smo im na svim akcijama na spasavanju ljudskih života i imovine, a mi ćemo uvek biti tu kao oslonac za sve iskazane potrebe naših vatrogasaca – rekao je gradonačelnik.

Čaušić je zahvalio je Gradu Novom Sadu na donaciji.

– Svake godine Novi Sad odvaja značajna sredstva za kupovinu novih vozila, podržava dobrovoljno vatrogastvo, ali ova godina je istorijska što se tiče ulaganja u Sektor za vandredne situacije – rekao je načelnik sektora za vanredne situacije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari