Vazduh u Vranju od jutros zagađen: Povećan nivo štetnih PM10 čestica 1Ilustracija, Foto: Dušan Pesić

Na dve lokacije u Vranju vazduh je u ponedeljak ujutru okarakterisan kao „zagađen“, podaci su sajta klimero.org, gde se na dnevnom nivou objavljuju informacije o zagađenosti i koncentraciji PM čestica u vazduhu.

Koncentracija PM10 čestica na mernom mestu u ulici Miodraga Stojkovića (naselje Ogledna stanica) je 65 mikrograma po metru kubnom, dok je u Svetozara Markovića (naselje Tekija) izmereno 62 mikrograma po metru kubnom, i na ove dve lokacije vazduh je ocenjen kao zagađen.

Sa druge strane, na pet mernih mesta u Vranju kvalitet vazduha je okarakterisan kao „dobar“, sa koncentracijom PM10 čestica u vrednostima od 24 do 34 mikrograma po kubnom metru.

Vazduh u Vranju od jutros zagađen: Povećan nivo štetnih PM10 čestica 2
Foto: Skrinšot / klimerko.org

U Hadžiprodanovoj ulici (naselje Ćoška), u ponedeljak ujutru, izmereno je 24, nedaleko od ulice Bore Stankovića (naselje Suvi Dol) 26, u Ivana Kosančića 27, baš kao i u Ćukovcu kod Vranja, a 34 mikrograma po metru kubnom u Hilandarskoj ulici (naselje Rudina) u Vranju.

Vranje je u ponedeljak ujutru među tridesetak gradova u Srbiji u kojima je vazduh zagađen, baš kao i u Dimitrovgradu, Beloj Palanici, Beogradu, Boru, Kikindi, Kuli, Kučevu, Leskovcu, Negotinu, Nišu, Novom Sadu, Pirotu, Petrovcu, Požarevcu, Požegi, Prokuplju, Rumi, Smederevu, Somboru, Sremskoj Kamenici, Surdulici, Valjevu, Vrbasu, Vršcu, Zaječaru, Čačku i Šidu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari