Većina građana smatra da NIN nije trebalo da ukloni fotografiju sa naslovne strane 1Foto: BIRN

NIN nije trabalo da ukloni spornu fotografiju sa naslovne strane, mišljenje je većine građana, tačnije 58 odsto njih, pokazuju rezultati ankete sprovedene na sajtu Danasa.

Najnovije izdanje nedeljnika NIN izazvalo je burne reakcije javnosti zbog fotografije na naslovnoj strani, na kojoj se nalazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u kog je uperena puška.

NIN je zatim uklonio spronu fotografiju i u prodaju izašao bez naslvone strane, jer je prema mišljenju izdavača Ringijer Aksel Špringer Srbija ta fotografija bila neprimerena.

Pitali smo građane šta misle da li je NIN povukao ispravan potez uklanjanjem sporne fotografije.

Najveći broj građana, tačnije 58 odsto, smatra da NIN nije ispravno postupio, 35 odsto misli da jeste dok proestalih sedam odsto ne zna šta da misli o spornom slučaju, pokazuju rezultati ankete sprovedene na našem sajtu, na kojoj je glasalo 1.856 građana.

Nešto veći procenat građana, odnosno 64 odsto, na Tviteru misli da NIN nije trebalo da povuče fotografiju sa naslovne strane, od 942 glasa. Njih 27 odsto smatra da je ovaj nedeljnik time povukao ispravan potez, dok devet odsto građana nije sigurno šta da misli o ovom slučaju.

Većina građana smatra da NIN nije trebalo da ukloni fotografiju sa naslovne strane 2

Ista anketa sprovedena je i na našem Fejsbuk profilu, gde je glasalo 2.500 građana. Od toga 62 odsto misli da nije dobro što je NIN promenio naslovnu stranu, dok 38 odsto smatra da je to, ipak, dobar potez.

Sličan rezultat bio je i na Instagramu gde je 65 odsto građana iznelo mišljenje da NIN nije dobro postupio uklanjanjem sporne fotografije, dok je 35 odsto njih iznelo suprotno mišljenje i podržalo ovakav potez.

Komentari na naše ankete su bili šarenoliki, kao i glasovi.

„Mislim da su tim gestom pokazali besmisao zabrane. Ta prazna naslovnica govori glasno!“, komentar je jednog građanina na Fejsbuku.

Ipak, ima i onih koji misle drugačije.

„Ako su nevini, moraju da brane svoju nevinost, a ne da se povlače“, smatra jedan od čitalaca u svom komentaru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari