Velike gužve na granicama: Na Batrovcima kolona nekoliko kilometara, na Preševu zasad bez zadržavanja 1Batrovci Foto: Dejana Majstorović (arhiva)

I ovog letnjeg vikenda gužve na putevima, a na graničnim prelazima višesatna čekanja u kolonama. Na Horgošu se vozila zadržavaju dva sata na izlazu iz zemlje, sat na ulazu, a na graničnim prelazima ka Crnoj Gori oko pola sata. Na Batrovcima je zadržavanje oko tri sata, a najveći talas vozila očekuje se tokom noći. Na graničnom prelazu Preševo za sada bez zadržavanja vozila.

Na Batrovcima su kilometarske kolone, i na izlazu i ulazu u Srbiju celog dana. Zadržavanje je najmanje tri sata.

Sve tri trake su popunjene. Kolona je duga makar oko četiri kilometra, javlja reporter RTS-a.

Otvoreno je svih 10 izlaza, ali je prepuna i međuzona.

Čep se pravi zbog sporijeg, ali detaljnijeg rada na graničnom prelazu Bajakovo sa Hrvatskom.

Za protekla 24 časa preko Batrovaca je prešlo više od 34.000 putnika. Alternativa je granični prelaz Šid. Zadržavanje tamo je od 45 minuta do sat vremena.

Na Batrovcima očekuju da će najveći talas vozila proći tokom noći.

Na Preševu je situacija drugačija u odnosu na danas kada je trebalo sat vremena da se prođe granična kontrola, ali se menja iz časa u čas.

Do pre 10 minuta čekalo se oko pola sata na ulazak i izlazak iz Srbije.

Sada na ulazak u Srbiju čeka svega nekoliko automobila i oko pet minuta se zadržavaju. Na ulazak u Severnu Makedoniju čeka se oko dvadesetak minuta.

U Graničnoj policiji je rečeno da tek očekuju gužve na izlazu iz zemlje. Zastoj u saobraćaju je izazvala saobraćajna nesreća kod Markovca gde su bile formirane kilometarske kolone.

Zato sada očekuju da sva ta vozila dođu na granični prelaz i da se formiraju kolone.

Po potrebi se sprovodi minimalna granična kontrola. U proseku dnevno granični prelaz Preševo pređe oko 65 do 70 hiljada putnika, oko 20.000 vozila i 150 autobusa.

Kada je reč o alternativnom prelazu Prohor Pčinjski danas se čekalo oko sat vremena na izlazu iz zemlje. Sada na tom prelazu nema zadržavanja ni sa jedne, ni sa druge strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.