Veliko Gradište: Održan tradicionalni polumaraton “Srebrno jezero” 1Foto: Pixabay/maxmann

Sedmi po redu polumaraton „Srebrno jezero“, održan je uoči turističke sezone u Velikom Gradištu gde se sve više pažnje posvećuje upravo
sportskom turizmu.

Među 300 učesnika polumaratona, koji se odvijao na obalama Dunava i Srebrnog jezera, pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji su Denis Firulović i
Nevena Jovanović.

U “trci zadovoljstva“ među 200 učesnika prvi su na cilj stigli Aleksandra Burkanović i Aleksandar Stajić.

Posle najave Nenada Mihajlovića da je ovo jedini polumaraton u Srbiji, a možda i Evropi i svetu, koji se trči pored reke i to najlepše, najveće i najznačajnije evropske reke, počela je “trka slatkiša“ u kojoj su svi mališani bili pobednici.

U ovogodišnjoj trci proglašeni su i najbrži Velikogradištanci – Lepa Aleksić i Miodrag Vukić, a nagrade svim takmičarima uručio je predsednik Sportskog saveza Veliko Gradište, Dušan Banović.

U Gradskom parku kraj Dunava, predsednik opštine Dragan Milić pozdravivio je takmičare, sportske radnike i sve prisutne.

-Izrazito mi je zadovoljstvo što po sedmi put iz parka startuje polumaraton. Opština, Atletski klub, Sportski savez i Turistička organizacija će i ubuduće organizovati manifestaciju – rekao je Milić uz želju da se organizacija svake godine podigne za stepenicu više.

Poželevši takmičarima lepu trku, on je naglasio i da je i ovo jedan način da se pobedi korona uz očekivanje da će sport i mladost da pobede sve nedaće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari