Grad Zrenjanin jedan je od pobednika tradicionalnog rangiranja evropskih gradova i regiona budućnosti za 2014. i 2015. godinu, čiji su rezultati objavljeni u ekonomskom magazinu „Financial times“, a svečana dodela priznanja održana je pre dva dana na sajmu nekretnina u Kanu MIPIM 2014.

Zrenjanin je svrstan među deset evropskih gradova koji, prema istraživanju Centra za ocenjivanje stranih direktnih investicija u svetu – FDI Inteligence, imaju dobar ekonomski potencijal, ljudske resurse, infrastrukturu i biznis klimu pogodnu za investicije.

– Ovo priznanje je veliki podsticaj, kruna svih naših napora da grad zasija starim sjajem. Za nas u lokalnoj samoupravi je veoma važno da investitori, odnosno vlasnici preduzeća, nalaze dobrog sagovornika. Imamo dobru polaznu osnovu, dobru komunikaciju, trudimo se da se predstavimo u najboljem svetlu i nadamo se da ćemo tim putem nastaviti. Zrenjanin svakako ne bi trebalo da bude mesto iz kojeg se odlazi, nego u koji se rado dolazi i nastanjuje – izjavio je nakon dodele priznanja gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak.

Prema rečima Bošnjaka, ulazak na listu „Top 10 gradova za investiranje“ je važno priznanje jer se Zrenjanin, u izuzetno jakoj konkurenciji, izborio da se nađe u ovom društvu. Priznanje u Kanu dobila je i pokrajinska vlast, jer je Vojvodina proglašena najprivlačnijom regijom srednje veličine, pogodnom za investiranje po kriterijumu efikasnosti troškova ulaganja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari