Veljanovski: Vlast neće dopustiti da Bujošević ode

Stručna javnost nezadovoljna imenovanjem dosadašnjeg direktora RTS-a za novog vršioca dužnosti

Ostavite komentar


  1. Hoće, Vučić će dopustiti Bujoševiću da ode. Zašto ne bi?
    Vučiću je RTS potpuno nebitan, sve dok je talasa i ponaša se „kako treba“. A to Vučić može da obezbedi bez problema postavljenjem za direktora nekog iz gomile još gorih ljigavaca i poltrona koji se tuku u redu da zauzmu to mesto.
    Vučiču je od RTS-a mnogo važniji Pink, što se vidi po tome što sve važnije odluke saopštava uvek prvo na Pinku. Šta će mu onda još i RTS? Šta može RTS što ne bi mogao Pink?

    1. Za :Mačka u čizmama;
      Treba Vučiću RTS,jer ne dozvoljava da i jedan medij piše ili govori kako on ne želi.Primer N1.
      U suprotnom svi su protivnici Srbije.

  2. Željko Mitrović, Vućićević, Marić i Bujošević su sramota časne novinarske profesije. Za zlo koje su počinili u medijskoj sferi odgovaraće kad tad. Milanović je bio mala beba u odnosu na Bujketa, a ako je on dobio 10 godina robije, koliko li će tek Bujke i gore navedeni likovi dobiti?. Naravno, ne treba zaboraviti ni Krleta, Bebu i dr.

  3. Vucic bi na celo RTSa mogao da dovede Nebojsu Krstica, ‘medijskog strucnjaka’ i niko ne bi primetio razliku.

    1. Mislim da će neki ipak primetiti i reći „baš je osedeo ovaj Bujošević u poslednje vreme“…

  4. A ko bi, molim vas, u današnjoj vlasti bio toliko lud da se odrekne PR propagande u korist SNS-a poznatog sluge svih režima po nadimku Bujke?
    Em su svakodnevno na ekranima Javnog servisa RTS, em ih to ne košta ni jednog dinara! Ovo je izuzetno pametan potez srpskog vožda- Bujošević će do izbora biti VD, ako se ne pokaže dobro, i SNS izgubi koji procenat, sleduje mu „pedala“. To će lako provesti jer je Bujke blagovremeno preveden preveden u status VD, a osim toga ispunio je uslove za penziju. Ako opet pobede, e, onda će vožd odlučiti da li je dovoljno dobro odradio posao kako bi i dalje drmao RTS-om! Prsto ali efikasno, zar ne? A Bujke? Pa sigurno da će, ako treba, da ljubi skutove vrhuški i kao VD za toliku zaradu u RTS koja, na stranu eventualno procnti od nabavki isl. koja je ionako višestruko veća od bedne penzije!

  5. Ne mogu da verujem, kako je kratko pamcenje pojedinih ljudi, a koji sebe nazivaju obrazovanim i objektivnim.OBJEKTIVNOST, sta to bese? Ako nije kako ja hocu, to je prokleto lose….Ceo RTS, je ostao kadrovski isti kao i pre Vucica….Promenili su se ljudi…samo su KRITIZERI ostali isti….Molim jos malo pljuvacine, ako vas nije sram.

    1. Možda je po Vašem mišljenju ceo RTS ostao kadrovski isti kao i pre Vučića, (a nije), ali veličanje autokrate koji je prigrabio svu vlast i obesmislio institucije države, kao i pljuvanje po svim političkim protivnicima pomenutog, sramota je za rts.
      Mali detalj – rts je izveštavala o protestima žutih prsluka u Francuskoj, a ćutala o protestima koji su se istovremeno dešavali pod njihovim prozorom.
      Nastavili su školu Dragoljuba Milanovića, a moramo svi da ih plaćamo.
      Sramota!

  6. Koliko se ja sećam, prof. Veljanovski je učestvovao u pisanju važećih medijskih zakona, a na to baš i nije ponosan, ako mogu da primetim.
    Čisto da se ne zaboravi.

    1. Da, pa? Kakve to veze ima?
      Problem nisu loši medijski zakoni, nego NEPOŠTOVANJE zakona, ni medijskih, ni drugih!!!

  7. Meni je zanimljivo kako do sada niko nije komentarisao činjenicu da je Upravni odbor RTSa doneo odluku o raspisivanju konkursa za novog direktora na sam dan kada je mandat predhodnom istekao. Znači li to da do tog dana Upravni odbor u stvari nije znao kada istiće mandat Bujoševiću.
    I naravno da ne bi nastao vakuum onda su za v.d. direktora odredili dosadašnjeg Bujoševića. Maestralno!
    “Draganu Bujoševiću je prekjuče istekao petogodišnji mandat na mestu direktora RTS-a. Upravni odbor RTS-a je na sednici održanoj tog dana raspisao konkurs za novog direktora i imenovao Bujoševića za vršioca dužnosti.

  8. Bukošević ili neko drugi, SNS neće olako pustiti RTS iz čvrstog zagrljaja.

  9. Ovo je interna poruka koja, od juče, cirkuliše kroz RTS i dobija sve veću podršku:
    Poštovane kolege,
    zbog svojevrsnih pritisaka sa više strana, kao i iz same kuće, odlučio sam da se kandidujem za mesto generalnog direktora JMU RTS. Molim vas da sada ostavite po strani sve lične i privatne odnose i interese i bez obzira da li me cenite ili ne, podržite moju isključivo profesionalnu procenu i odluku. Moj eventualni dolazak na ključnu poziciju u JMU RTS, sa koje se donose bitne i obavezujuće profesionalne odluke, od životnog značaja za sve nas i naše porodice, obezbediće, to vam garantujem, svakom pojedinačno, drastično poboljšanje i profesionalnog i egzistencijalnog statusa u JMU RTS. Uspostavljanjem pravog i pravičnog, menadžerskog i tehnološko – kreativnog sistema, vratiću ovu, sada devastiranu kuću, na mesto koje joj po rangu u hijerarhiji i slavi pripada, kao što ću i većini zaposlenih vratiti osmehe na lica. Reakcija će sigurno postati lančana i ako mi, kao jedan od glavnih medijskih i nosećih stubova ovog društva, uspemo u tome, uspeće i cela Srbija. Smatrajte pobedu moje kandidature kao poslednju šansu da nam svima bude bolje, jer trajanje ovakvog status kvo antisistema ostaviće većinu zaposlenih u JMU RTS na klizavoj ivici duboke profesionalne provalije.
    Vasko Vasović,
    direktor fotografije.

    1. @Neka bude svetlost. Ispred stare beogradske zeleznicke stanice nekad je naivcine iz provincije „fotografisao“ nekakav ‘direktor fotografije’ skljocanjem kamere na prazno (bez filma). Sva je prilika da vas direktor fotografije na isti nacin zumira osmehe naivnih.

      1. Poštovani gospodine Bujoševiću,
        znam da Vaše prezime stoji simbolično iza internog komentara i zahvaljujem se na Vašoj reakciji. Iza uličnog fotografa koji vara ljude na staroj železničkoj stanici ne stoji sigurno neko sa zvanjem direktora fotografije. Ne poznajem ni jednog u svetu sa tim najvišim profesionalnim rangom, a da radi po takvim mestima. Nemaju ni potrebu za tim. Kad biste znali profesionalnu definiciju direktora fotografije i njegovu ulogu, naravno, da ne biste tako ni pisali. Iza tog lažnog fotografa stoji, na žalost lažni sistem fotografisanja! Glavni profesionalni zadatak direktora fotografije je, upravo, rad na razobličavanju i korekciji pogrešnog kadriranja. Da ste iole stručni, razumeli biste me! I još jedna zanimljiva stvar – ako se zumiraju osmesi naivnih. kao što ste rekli, znači li to, onda, da oni zaista i postoje?!

  10. Dokle, dokle ?? Nedorastao ovoj kuci, ali nekome koristan ! Da je castan, otisao bi odavno, a ovako drzi zakliucanu strucnu snagu sa vrlo skromnim platama, osim izuzetaka ! Svima je dojadio necinjenjem nicega korisnog za ovaj veliki i potreban sistem zljan pravog rada, ali to je nemoguce !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.