Veljku Belivuku i članovima njegove kriminalne grupe produžen pritvor do 60 dana 1Foto: N1

Viši sud u Beogradu saopštio je danas da je produžen pritvor do 60 dana okrivljenima Veljku Belivuku i uhapšenim članovima njegove grupe, koji su optuženi za više teških ubistava, otmicu, silovanje, nedozvoljeno nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašćena proizvodnja i prodaja droge.

Кrivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je po pravnosnažnosti optužnice 19. novembra, odlučujući po službenoj dužnosti o daljim razlozima za zadržavanje okrivljenih u pritvoru, to rešenje donelo prema okrivljenima V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, V.D, D.T, N.S, N.Đ, N.L, M.A, V.G, A.V, M.T, F.I, Ž.К, B.К, V.G, A.Š, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.S.

Pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti.

Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari