Direktor policije Milorad Veljović pozvao je juče policijske sindikate da poslušaju ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, prekinu štrajk i vrate se svojim redovnim aktivnostima. Predstavnici sindikata, sa druge strane, tvrde da neće odustati od štrajka sve dok ih ministar i direktor policije ne prime na razgovor.

„Štrajkom nećemo rešiti naše zajedničke probleme. Svi zajedno moramo imati u vidu realne ekonomske prilike u kojima živimo i zajednički moramo deliti sudbinu naroda“, naveo je direktor policije u saopštenju. Veljović je poručio sindikatima da je policija u službi građana i da je njihova zakonska obaveza da štite, pre svega, njihove interese.

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) Momčilo Vidojević kaže za Danas da policajci neće odustati od štrajka, sve dok ne počnu pregovori o njihovim zahtevima.

– Smatramo da je neozbiljno da nam se ministar i direktor policije obraćaju saopštenjima preko medija. Otkad smo stupili u štrajk, svakodnevno tražimo da nas prime kako bismo razgovarali o našim zahtevima i zaustavili ovu bruku koja šteti pre svega građanima Srbije – kaže Vidojević. Policija će, dodaje, i dalje raditi uz minimum procesa rada, sve dok nadležni ne prime predstavnike sindikata.

Osim članova NPSS, od 26. septembra štrajkuju i članovi Nezavisnog sindikata policije, Sindikata srpske policije, Sindikata vatrogasaca, kao i Sindikata ujedinjene policije. Njihovi zahtevi se odnose na bolje uslove rada, produženje posebnog kolektivnog ugovora do potpisivanja novog, isplatu zaostalih naknada za dolazak i odlazak sa rada zaposlenima u MUP-u i isplatu jubilarnih nagrada. Prema njihovim podacima, u štrajku učestvuje oko 90 odsto radno angažovanih policijskih službenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari