Veruović: Nebitno da li sam u kontaktu sa Jeremićem 1Foto: Fonet/Saša Savković

Bivši telohranitelj Zorana Đinđića, Milan Veruović, neće odgovarati na „prozivke“ premijera Aleksandra Vučića, koji ga je na indirektan način povezao sa kriminalom, odnosno dilovanjem droge.

Iako su Miladin i Milan Veruović poznati kao „braća Burgije“, Milan tvrdi da se nije prepoznao u tom kontekstu jer smatra da je „mali i politički nebitan“ da bi ga premijer spominjao.

– Nisam ni u kakvoj političkoj priči. Čak ni medije ne pratim, tako da ne znam zašto bi se premijer bavio mnome. Ne prepoznajem se ni u jednoj njegovoj izjavi – kaže Veruović za Danas. Na pitanje da li postoji saradnja između njega i predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, s obzirom na spekulacije da je upravo to povod premijerovih izjava, naš sagovornik kaže da je to vreme prošlo.

– Bio sam njegov telohranitelj sedam godina. Više ne sarađujemo poslovno. Da li smo privatno u kontaktu ili ne, u ovom kontekstu nije bitno – naglašava Veruović, koji je trenutno zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u jedinici za obezbeđenje ličnosti.

Podsetimo, odgovarajući na pitanje N1 kako vidi fotografiju koju je objavio Velimir Ilić a na kojoj se nalaze Dušan Spasojević i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, Aleksandar Vučić je, između ostalog, rekao „Vidim je kao i vi, doduše, moj vid je malo slabiji od vašeg, što se vidi i po naočarama koje nosim, ali, kako bih vam rekao, kako vi vidite fotografiju onih koje podržavate svaki dan, sa notornim kriminalcima osuđenim za promet i prodaju droge našoj deci? I to su postali glavni šefovi njihovih kampanja, svakog dana ih podržavate. Kako se zovu oni… Braća Burgije“.

N1 je nakon toga izdao saopštenje u kojem se od premijera traži da objasni zbog čega je N1 doveo u vezu sa „izvršiocima najtežih krivičnih dela“ i narko dilerima, kao i da svoje tvrdnje dokumentuje, uz podsećanje da „kao nosilac jedne od najznačajnijih funkcija u Srbiji predsednik vlade ima posebnu odgovornost za izgovorene stavove“.

Jugoslav Ćosić, direktor programa N1 za Srbiju, kaže za Danas da od premijera nisu dobili nikakav odgovor, nakon što su ga javno pozvali da objasni zbog čega je N1 doveo u vezu sa izvršiocima najtežih krivičnih dela.

NUNS i NDNV osudili Vučićeve uvrede

„Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije protestuju zbog veoma nekorektnog odnosa premijera Aleksandra Vučića prema televiziji N1. Krajnje je neodgovorno i opasno to što predsednik Vlade promoviše uvredljiv način komuniciranja izvršne vlasti sa novinarima i medijima“, navodi se u saopštenju novinarskih udruženja i dodaje da je „gospodin Vučić još jednom pokazao da ne razume i ne uvažava ulogu i značaj javnog informisanja i novinarske profesije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari