Veselinović: Zeleno levi front ima plan za rešenje problema nedostatka mesta u državnom vrtićima

Ostavite komentar


  1. Da li, kada jednog lepog prolećnog dana zeleno-levci dođu na vlast, tenderi neće biti namešteni, ili se planira da prvo sačekamo da drugovi zeleni prvo osnuju državnu građevinsku firmu?

  2. Dobrica nije u pravu, to nije ni kompletno ni tako jednostavno rešenje.
    Naime u postojećim vrtićim je broj dece veći nego što je dozvoljeno propisima, a broj osoblja manji nego što je propisano. Veliki broj vrtića nije u adekvatnim objektima, koji se često iznajmljuju. Tako da rešenje nije sagraditi zgradu i reći – evo ga vrtić, već je potrebno značajno povećati broj zaposlenih, rasteretiti grupe, što opet znači nove objekte i zaposlene.

    S druge strane subvencije su potpuni promašaj. Najbolje bi bilo da postoji realna cena u svakom vrtiću, bio on gradski ili privatni, pa da čovek bira gde će upisati dete.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.