Vesić: Beograd je spreman za Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici 1Foto: Grad Beograd

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas završne pripreme na organizaciji Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici koje će, od 18. do 20. marta, biti održano u Beogradskoj areni.

Vesić je, kako piše u saopštenju, u prisustvu čelnika Srpskog atletskog saveza istakao značaj predstojeće manifestacije.

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici ove godine će biti najeksponiraniji medijski događaj na planeti, istakao Vesić i dodao da se Beograd organizacijom ovako značajnog događaja svrstava u svetske prestonice sporta.

Podsetio je da Beograd svake godine organizuje neko svetsko ili evropsko prvenstvo.

–Važno je da se organizuju ovakva i slična takmičenja jer tada radimo na poboljšanju infrastruktire, te popularnosti sporta, pre svega kod najmlađih. Posebno je značajno za popularizaciju našeg grada kao turističke destinacije, jer će na predstojećem prvenstvu uzeti učešće više od 1.400 atletičara iz celog sveta, koje će medijski biti više nego propraćeno – naglasio je Vesić.

On je zahvalio čelnicima Srpskog atletskog saveza na popularizaciji atletike kao bazičnog sporta i njenog vraćanja na staze stare slave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari