Vesić: Epidemiološke mere treba određivati regionalno, nagraditi Beograd 1Goran Vesić Foto: Beta/ Branislav Božić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je danas kako je došlo vreme da se epidemiološke mere određuju regionalno jer nema razloga da prestonica deli istu sudbina sa lokalnim samoupravama u kojima je vakcinisano 10 odsto građana.

„Mislim da građani Beograda zaslužuju da budu nagrađeni jer su vrlo posvećeni vakcinaciji. Od 8. maja biće dozvoljen rad zatvorenih delova ugostiteljskih objekata i moja poruka ugostiteljima je da poštuju sve mere, kao i da vakcinišu svoje zaposlene kako bi mogli normalno da rade“, rekao je Vesić za TV Pink i podsetio da u ugostiteljstvu u Beogradu radi 40.000 ljudi.

Vesić je, kako prenosi Beoinfo, najavio da će krajem ove sedmice početi vakcinacija u Tržnom centru „Ušće” i ocenio da je „neophodno promeniti strategiju vakcinacije“ jer „treba ići tamo gde ljudi žive, rade i dolaze“.

Grad Beograd je zajedno sa Gradskim zavodom za javno zdravlje i invent industrijom predložio četiri protokola kako bi mogle da se organizuju svadbe, kongresi, seminari, koncerti, rekao je Vesić i najavio da će ove godine festival Birfest biti oržan u skladu sa epidemiološkim merama.

„Počela je i prodaja karata za Fest, ove godine ćemo održati i Belef, Bitef, Bemus, Sajam knjiga, kao i Džez festival jer je vreme da se vraćamo normlanom životu“, rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari