Vesić: Na sednici Kriznog štaba biću protiv uvođenja novih mera, ako štete privredi 1Foto: FoNet/Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da ne zna da li će na sednici Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa biti reči o novim merama, ali da će on kao predstavnik glavnog grada biti protiv uvođenja mera koje bi štetile privredi.

Vesić je za RTS izjavio da će se kao predstavnik Beograda na sednici Kriznog štaba, koja je zakazana za petak, zalagati da se ne uvode nove mere, a da građani imaju „individualnu odgovornost“ za poštovanje postojećih mera.

„Ne znam ko će šta predložiti ali ne mislim da je potrebno uvođenje novih mera. Svake nove mere koje znače zatvaranje radnih mesta, biću protiv“, rekao je Vesić.

On je dodao da se veliki porast broja novozaraženih korona virusom beleži i u zemljama koje imaju mnogo veći procenat vakcinacije protiv korona virusa, i koje su se opredelile za zaključavanje.

Prema njegovim rečima u Srbiji je vakcinu protiv korona virusa do sada primilo 48 odsto ukupnog broja stanovnika, dok je trećom dozom vakcinisano 25 odsto ukupnog stanovništva.

Na linijama prema Dorćolu uskoro deset električnih autobusa

Vesić je izjavio da se postavljaju električni punjači u deset električnih autobusa koje je kupio grad i da će se oni uskoro naći na ulicama, na linijama prema Dorćolu.

On je za RTS izjavio da je prošle godine u cilju smanjenja zagađenja nabavljeno 100 autobusa na gas, od kojih 25 stiže u februaru i još toliko u martu.

„Ove godine će biti nabavljeno još 100 autobusa. Svake godine nabavljaćemo po 100 autobusa na gas“, rekao je Vesić i dodao da je cilj grada da do 2028. godine ne bude više vozila u javnom prevozu koja koriste fosilna goriva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari