goran vesićfoto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić naveo je na društvenoj mreži X da je u poslednjih deset godina Republika Srbija izgradila je najviše kilometara auto-puteva u svojoj istoriji.

On je dodao da demantuje “pisanje medija u vlasništvu Dragana Šolaka” koji tvrde da je Srbija u periodu od 2001. do 2012. godine izgradila čak 476 kilometara auto-puteva punog profila.

“Da li se bilo koja građanka i građanin Srbije seća koji je to novi auto-put otvoren za vreme vlasti Zorana Živkovića, Borisa Tadića i Dragana Đilasa? Nijedan novi auto-put nisu završili, ali zato nas Dragan Šolak bezočno ubeđuje da su njegovi politički puleni izgradili nešto što ne postoji. Da nije žalosno, bilo bi smešno”, napisao je Vesić.

Prema njegovim rečima, istina je da je u periodu od 2000. do 2012. godine izgrađeno tačno 42,6 kilometara auto-puteva punog profila. Tačnije, kako kaže, dograđeno na Titovim auto-putevima “pošto nijedan novi auto-put nisu sagradili”.

“Istina je da je u periodu od 2013. godine do danas izgrađeno čak 385 kilometara auto-puteva punog profila. Građanke i građani vide i znaju jer puteve koje je izgradio predsednik Vučić koriste. Pošto se putevi grade i rehabilituju od asfalta, a ne od laži i magle, kako to Šolak misli, hajde da pogledamo zvanične podatke koliko se asfalta proizvodilo i uvozilo u ovom veku. U Srbiji je za izgradnju i rehabilitaciju putne infrastrukture 2013. godine proizvedeno 2.122.990 tona asfalta. U 2023. godini u Srbiji biće proizvedeno i ugrađeno 6.500.000 tona asfalta, što je rast od 306 odsto”, navodi Vesić.

Kako kaže, bilo bi lepo da Šolakovi mediji pronađu i pokažu jedan centimetar auto-puteva više od onih 42.6 km koliko su njihovi politički favoriti dogradili od 2000. do 2012. Godine, samo jedan centimetar, i da Tadiću, Živkoviću i Đilasu ne dodaju auto-puteve koje je Tito gradio u Jugoslaviji u prošlom veku.
“Smešno je kako zaboravljeni i neuspešni predstavnici bivših vlasti pokušavaju da ubede građane u nemoguće, a to je da je za vreme vlasti Demokratske stranke izgrađeno i otvoreno više auto-puteva nego za vreme vlasti Aleksandra Vučića”, poručio je Vesić dodajući da će Srbija nastaviti da privlači nove investicije i vraća život u regione koji zbog izgradnje auto-puteva ponovo imaju šansu da se ekonomski razvijaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari