Vesić tvrdi da mu Grigorije preti ubistvom 1Vladika Grigorije Foto: FoNet/ TV FoNet

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izneo je u proteklih nekoliko dana niz neistina i kleveta na račun vladike Grigorija, uključujući i to da mu je pretio ubistvom. Zbog svega izrečenog vladika je odlučio da podnese tužbu protiv Vesića.

Gostujući na Jutarnjem programu TV Pink, zamenik gradonačelnika Beograda je nekoliko puta optužio episkopa diseldorfskog i cele Nemačke da mu je pretio ubistvom, te da je vladika opasan čovek, „ali da ga se on ne plaši“.

– Ja Mladena Durića, poznatijeg kao Grigorije, vrlo dobro poznajem. On je povezan sa raznim ljudima sa one strane zakona. Njegove izjave zavise od supstanci koje u tom trenutku koristi – rekao je, između ostalog, Vesić. On je prethodno optužio vladiku da je inspirator protesta koji se nekoliko noći održavaju u Beogradu. Nakon te njegove izjave, vladika mu je u šaljivom tonu odgovorio –  „da sam ja organizator protesta u Beogradu, Goran Vesić jutros ne bi mogao da daje izjave“.

Grigorije je, gostujući prekjuče u Novom danu na N1 na tu izjavu dodao, takođe kroz šalu, da to znači da kada bi on predvodio proteste, vlast bi se promenila pa bi Vesić onda prešao na njegovu stranu, „kao što je i u prošlosti uvek bio uz stranu koja je na vlasti“. Međutim, zamenika gradonačelnika to nije sprečilo da u svom maniru nastavi sa iznošenjem kleveta i neosnovanih optužbi na račun episkopa.

Vladimir Gajić, advokat vladike Grigorija, potvrdio je za Danas da je vladika odlučio da podnese građansku tužbu protiv Gorana Vesića, jer ipak ne može da pređe preko ovolike količine kleveta i uvreda koje je u poslednjih nekoliko dana izneo Vesić.

– Vesić optužuje vladiku Grigorija da ima nameru da ga ubije, da je povezan sa kriminalcima i da je uživalac droge. Mislim da nikada, čak ni u vreme staljinizma nije na ovako ogavan način jedan građanin govorio ovako o nekom srpskom episkopu. Goran Vesić je jedna mizerna ljudska pojava. On je postao personifikacija bahatosti, prostakluka i nekulture ove vlasti. Njen najgori predstavnik – ističe Gajić. Prema njegovim rečima, „kao i svaki konvertit ili janjičar“, Vesić je zapravo gori od onih koje predstavlja.

– Mogao bih da zaključim da njegove uvrede i laži koje iznosi o vladici Grigoriju deli i predsednik Vučić, koji ne podnosi prezir koji ugledni ljudi imaju prema njemu. Tužićemo Vesića zbog povrede dostojanstva, časti i ugleda vladike Grigorija. To su osobine sa kojima Vesić nikada u životu nije imao blizak kontakt – zaključuje Gajić.

U svojim poslednjim istupima, zamenik gradonačelnika Beograda je i Mlađana Đorđevića, člana Predsedništva Skupštine naroda Evroazije, takođe optužio da je inspirator protesta. On je rekao i da je Ðorđević „mozak nasilja“ koje se događa na srpskoj političkoj sceni, „eksponent“ ruskih političkih snaga koje prezire predsednik Rusije Vladimir Putin i jedan od najzaslužnijih za nezavisnost Crne Gore.

Đorđević kaže za naš list da bi bio zabrinut da ga neko poput Vesića hvali.

– Napadi sa strane spodobe od Vesića mogu samo da me raduju jer bi za mene poražavajuće bilo da me čovek koji je Beogradu naneo više štete nego sva bombardovanja kroz istoriju hvali. Ja nisam organizator protesta, već je to Aleksandar Vučić, a ovoj vlasti se dogodio narod koji ne može više da trpi njihove laži, poniženja, uvrede, lopovluke i izdaju. Ovo je početak kraja nenarodnog diktatorskog režima i nikakvi inscenirani neredi neće uplašiti mlade ljude da sudbinu Srbije uzmu u svoje ruke – istakao je Đorđević poručivši da veruje da stiže oslobođenje.

Stefanović: Nek objasni vezu sa Kneževićem

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović zatražio je od Gorana Vesića da objasni kako je povezan sa Damnjanom Kneževićem, koji je poznat kao „šef paradržavnih narodnih patrola“ a koji je označen kao jedan od onih koji su izazivali nerede na protestu u Beogradu i koji je pre tri dana priveden zbog upada u Skupštinu Srbije. „Kada već Vesić neće da odgovori u kakvim je vezama sa Dragomirom Petronijevićem, kumom i partnerom Aleksandra Koluvije, najvećeg proizvođača marihuane u Srbiji, tražimo od Vesića da nam kaže da li i preko koga komunicira sa pomenutim Kneževićem“, naveo je u saopštenju Stefanović. On je dodao da je Vesić uvek na strani onih koji maltretiraju Beograđane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari