(VIDEO) Pokrenuta kampanja podrške za Milenu Radulović i 14 devojaka koje čekaju presudu: 1236 dana 1Foto: 1236 dana

Na društvenim mrežama objavljen je video podrške za 15 devojaka koje već 1236 dana čekaju presudu u slučaju protiv učitelja glume Miroslava Aleksića, optuženom za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad devojkama koje su pohađale časove glume.

Profesori, pevači, glumci, sportisti, influenseri i mnoge druge uticajne ličnosti uključili su se u kampanju pružanja podrške Mileni Radulović i 14 devojaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @123.6dana

„Ovaj video pokazuje surovu stvarnost – zastrašujuća pitanja koja im je tokom svakog ročišta postavljao advokat optuženog. Na taj način, posle svakog ročišta, devojke su naterane da ponovo oživljavljavaju najdublja i najbolnija sećanja, i to u prisustvu porodice, prijatelja i celokupne javnosti. Od njih 15, sedam prolazi kroz sudski proces“, navodi se u zvaničnom saopštenju.

U okviru videa u kom čitaju pitanja koja je advokat optuženog Aleksića postavljao žrtvama na ročištima, našli su se pevačice Nataša Bekvalac, Seka Aleksić, Sara Jo, zatim i Slavimir Stojanović Futro, beogradski grafički dizajner, ilustrator, vizuelni umetnik i profesor, dobitnik brojnih domaćih i inostranih priznanja, Marija Tarlać, nekadašnja voditeljka, a danas modna kreatorka, atletičar Mihail Dudaš i tekvondistkinja Milica Mandić, glumice Tamara Krcunović, Jelisaveta Orašanin, Borka Tomović, Vesna Stanojević i glumac Aleksandar Radojičić, reditelj Srdan Golubović, dramaturškinja Biljana Srbljanović ,voditeljka Una Senić, influenserke Maša Memedović i Dunja Jovanić i ekspert za društvene mreže i video kreator Strahinja Ćalović.

(VIDEO) Pokrenuta kampanja podrške za Milenu Radulović i 14 devojaka koje čekaju presudu: 1236 dana 2
Foto: 1236 dana

„Njihova poruka je jasna: ‘Hajde da nam bude važno, ne dozvolimo da žrtve prolaze kroz dodatnu traumatizaciju na sudu'“, piše u okviru kampanje.

Pitanja koja su devojkama postavljana na suđenju lede krv u žilama, a samo neka od njih se mogu čuti i u videu:

Zašto niste snažno stegli zube da sprečite da vam gurne jezik u usta?

Koliki on to jezik ima kad ste ga uz navodno protivljenje osetili duboko u grlu?

Kako je mogao u tom položaju da penetrira u vas kada su vama skupljene noge?

„Kampanja nazvana 1236 dana ima za cilj da osnaži javnost i utiče na pozitivne promene u društvu. Ovaj simboličan naziv predstavlja broj dana koji je prošao od momenta prijave, do poslednjeg ročišta, na kojem i dalje nije donesena presuda. Pre lansiranja samog videa, postavljeni su bilbordi koji su intrigirali Beograđane sedam dana, a na kojima su se odbrojavali dani do još jednog ročišta u nizu koje nije urodilo plodom“, piše u saopštenju.

Postavljali su pitanja na koja ne možemo i ne želimo da zamislimo, da ikada odgovaraju naše sestre, ćerke, majke ili devojke“, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari