Tintor: Milena Radulović pokazala da je hrabra, prevazišla šok suočavanja žrtve sa optuženim 1foto Medija Centar

„Moj je utisak da je Milena Radulović na jučerašnjem ročištu dala odgovore koji su jasni, koji predstavljaju jednu celinu i mislim da su svi prisutni u sudnici mogli uživo da vide i uvere se u verodostojnost tog njenog iskaza i kredibilitet nje kao svedoka“, izjavio je advokat Jugoslav Tintor ocenjujući jučerašnje ročište u Višem sudu u Beogradu i suočavanje glumice i optuženog Miroslava Aleksića.

Nakon ukupno devet sati ispitivanja, najpre advokata odbrane Zorana Jakovljevića, a na kraju i samog optuženog Miroslava Aleksića, glumica Milena Radulović juče je završila svoje svedočenje pred Višim sudom u Beogradu. Postupak koji se vodi protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića za silovanje i polno uznemiravanje sedam devojaka uskoro ulazi u treću godinu. Nazire li se kraj?

On je gostujući u Novom danu naveo da nije znao da će na jučerašnjem ročištu doći do toga da će Miroslav Aleksić lično ispitivati Milenu Radulović.

„Nisam to znao, ali nisam ni isključivao tu mogućnost. To nije morao da najavljuje, on je imao to pravo, i može da koristi tu mogućnost, a i ne mora. Prethodno nije koristio tu mogućnost da postavlja direktno pitanja oštećenima, osim jednoj devojci, ali je ovde iskoristio to i postavljao je čitav niz pitanja. Rekao bih i da je taj deo njegovih pitanja obeležio jučerašnje suđenje“, kaže Tintor.

Dodaje da se Milena Radulović nije pripremala za pitanja Aleksića, kao i da je glavni problem u ovakvim slučajevima „šok suočavanja žrtve sa optuženim“ kod postavljanja direktnih pitanja.

„Ona mora da ima mentalne stabilnosti, da bude fokusirana na to kako glasi pitanje i da odgovara u okvirima pitanja, a da ne podlegne. Milena se hrabro držala, jučerašnji momenat je najstresniji u sudnici, jer je to momenat kada se suoči žrtva sa okrivljenim“, objašnjava gost N1.

Tintor: Milena Radulović pokazala da je hrabra, prevazišla šok suočavanja žrtve sa optuženim 2
foto Antonio Ahel/ATAImages

Ukazuje da je Milena Radulović sama, svojom voljom izabrala da ne koristi nikakve mehanizme zaštite koje joj Zakonik o krivičnom postupku nudi.

„Činjenica je da je ona iznela tri glavna pretresa ‘stojeći’ na nogama i da nije niko imao utisak da je pogubila konce ili da je poentirao branilac ili okrivljeni“, kazao je Tintor i dodao da je reagovao tokom ispitivanja kada je Aleksić podigao ton jer to nije dozvoljeno.

„Mislim da je njegova vika rezultat nervoze, zato što ispitivanje ne ide na način na koji je očekivao. To se prosto ne radi, jer vi na takav način signalizirate nervozu“, kaže Tintor.

Napominje da su tokom jučerašnjeg ispitivanja prisutni mogli da čuju odgovore na najvažnija pitanja „koja provejavaju na ovom suđenju od samog početka“.

„Ona je već sve to u Tužilaštvu objasnila, ali je hvala Bogu suđenje javno, pa su svi u sudnici sada mogli da čuju odgovore na ta pitanja“, istakao je Tintor.

On je govoreći o daljem toku postupka najavio saslušanje još dve devojke, pozivanje svedoka koji imaju saznanja o ovom slučaju, kao i veštaka koji će dati svoj sud o ovom slučaju, uz ocenu da je nezahvalno prognozirati kraj suđenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari