Milena Radulović dala iskaz pred sudom, odgovarala i na Aleksićeva pitanja 1Foto: N1

Glumica Milena Radulović danas je okončala davanje iskaza pred Višim sudom u Beogradu u postupku koji se zbog silovanja vodi protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića.

Ispitivanje Milene Radulović, koja u postupku ima status oštećene, ukupno je trajalo oko deset sati razvučenih na tri glavna pretresa.

Današnji pretres počeo je, kao i prethodna dva, pitanjima Aleksićevog branioca advokata Zorana Jakovljevića, da bi se nastavio pitanjima ostalih učesnika postupka.

Jakovljević je pitanja fokusirao na tačku 3. optužnice koji se odnosi na događaj koji se odigrao počekom maja 2013. godine.

Prema navodima optužnice, Aleksić je tom prilikom silovao Radulović tokom individualnog časa pripreme za prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti.

Opisujući događaj, Radulović je navela da ju je Aleksić telom gurnuo ka klaviru gde se dogodilo silovanje. Na pitanje da li je pokušala da ga izbegne, ona je rekla da nije i da je postupala refleksno.

Potom je usledilo pitanje zbog čega je nakon navodnog čina otišla u kupatilo.

– Plašila sam se da će se videti tragovi, da ću biti osramoćena. Nisam u tom trenutku racionalno razmišljala, To je za mene bila borba za život, kazala je Radulović.

Nakon Jakovljevića, red da postavlja pitanja je došao na Miroslava Aleksića. On je pitanja postavljao sa mesta koje je bilo bočno u odnosu na Milenu Radulović. Tokom čitavog trajanja ispitivanja, ona nijednom nije pogledala u njegovom pravcu.

Veliki broj Aleksićevih pitanja odnosio se na događaje nakon što je Milena Radulović napustila školu glume. On ju je podsećao na niz slučajeva kada je dolazila u školu ili čak i posetila njega i njegovu suprugu u njihovoj porodičnoj kući.

Radulović je u više navrata istakla da je bila obavezna da i dalje održava kontakt sa Aleksićem, imajući u vidu da je na FDU studirala u klasi Aleksićeve supruge Biljane Mašić. Dodatno, kako je navela, u tom periodu je nastojala da ubedi sebe da se ništa nije desilo, pokušavajući da stvori privid normalnosti.

Na pitanje da li mu se ikada požalila ili uputila bilo koju kritiku, ona je rekla da ga je molila da prestane da je siluje.

– Molila sam vas, a vi ste nastavljali. Gledali ste kako me uništavate i uživali ste u tome, kazala je Radulović.

Ona je demantovala da je na njihov odnos uticala Aleksićeva kritika njene glume u filmu “Balkanska međa”, kada joj je preko telefona rekao da je “užasno glumila, da je starleta i da Biljani treba da vrati indeks”.

– Naš odnos se promenio zbog toga što sam završila fakultet i prestala sam da budem Biljanin student. On je osetio da me više ne drži na kratkom lancu i predosećao je da igranka prestaje. Onda je krenuo da me ocrnjuje, kazala je Radulović.

Milena Radulović već je u dva navrata davala iskaz pred Višim sudom u Beogradu. Ona je, podsetimo, prva javno istupila navodeći da ju je Aleksić silovao, a i prva je o tome dala iskaz u policiji. Nakon toga joj se više bivših polaznica Aleksićeve škole pridružilo.

Miroslav Aleksić se po četiri tačke optužnice tereti za krivično delo silovanje. Paralelno, optužuje se da je pet puta počinio krivično delo polno uznemiravanja. U postupku sedam devojaka ima status oštećenih lica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari