“Osećala sam ogromno gađenje prema sebi”: Milena Radulović nastavila svedočenje u postupku protiv Miroslava Aleksića 1foto A.H./ATAImages

Glumica Milena Radulović danas je svedočeći u sudskom postupku koji se vodi protiv učitelja glume Miroslava Aleksića istakla da je, nakon što ju je silovao, razmatrala da počini samoubistvo.

– Osećala sam se poniženo, osramoćeno, prljavo, obeleženo… Osećala sam ogromno gađenje prema sebi. Nisam mislila da imam izbora, postala sam potpuno indiferentna. Odlučila sam da počinim suicid, znala sam i kako ću to uraditi, kazala je Radulović dok joj se lomio glas u sudnici Višeg suda u Beogradu.

Ona je jedna od sedam devojaka, bivših učenica Miroslava Mike Aleksića koje u postupku protiv njega imaju status oštećene. Aleksić, vlasnik privatne škole glume, tereti se za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, takođe dva u produženom trajanju. Milena Radulović prva je početkom 2021. godine prijavila Aleksića policiji, a zatim i javno iznela optužbe na njegov račun.

Ona je na današnjem glavnom pretresu odgovarala na pitanja odbrane vezane za dve tačke optužnice – krivična dela silovanja koja su se dogodila krajem 2012. i u aprilu 2013. godine.

Ona je istakla da se silovanje dogodilo u Aleksićevoj kancelariji u okviru glumačkog studija i to dok je trajao čas grupe čiji je Radulović bila deo.

– Grupa je mislila da se tamo dešava nešto bitno za glumu i za moje pripreme za upis na fakultet. A on me je tamo silovao, kazala je Radulović.

Drugi čin silovanja, prema navodima oštećene, dogodio se u aprilu naredne godine, tokom časa koja je imala mlađa grupa dece starosti od pet do osam godina.

Na pitanja branioca Miroslava Aleksića advokata Zorana Jakovljevića zbog čega nije napustila studio, već je nastavila da odlazi na časove, Radulović je istakla da je imala strah od Aleksića.

– Nisam u glavi uopšte imala opciju da mogu da napustim studio. On bi me ekskomunicirao iz grupe, stvorio bi najgoru moguću priču o meni, kazala je Radulović.

I ovaj glavni pretres, kao i neke prethodne, obeležio je zategnut odnos između branioca Jakovljevića i sudije Zorana Božovića.

Božović je odbio više desetina pitanja koja je postavio branilac, štiteći oštećenu MIlenu Radulović od potrebe da ponavlja opise događaja koja je već dala u tužilaštvu. Odluke sudije da mu odbija pitanja dovelo je do povremenih rasprava između njih dvojice.

“Ja ću postati rekoder po broju odbijenih pitanja”, “Ja ne znam kako da branim ovog čoveka”, “Sjajno”, “Ja ću da postavljam, vi odbijajte..”, neki su od komentara advokata Jakovljevića.

Do kulminacije je došlo kada se Milena Radulović požalila sudiji da joj se Jakovljević smeje. Jakovljević je na to odgovorio da se ne smeje njoj, već nekome iz publike.

– Ko vam je dao pravo da komunicirate sa publikom? Ponašate se drsko i nekulturno, kazao je Božović izričući kaznu Jakovljeviću u iznosu od 100.000 dinara zbog nepoštovanja discipline u postupku.

Današnji glavni pretres bio je drugi na kojem je svoj iskaz davala Milena Radulović. Ona će morati da dođe i na naredni, zakazan za 23. novembar, kada bi trebalo njeno saslušanje da bude privedeno kraju.

I ovoga puta na suđenju je bilo više javnih ličnosti koje su došle da pruže podršku učesnicima postupka. Podršku Mileni Radulović između ostalih pružili su glumci Andrija Milošević i Milan Marić. Podršku Aleksiću pružao je bivši fudbaler Dušan Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari