Ukinut pritvor Miki Aleksiću, dobija nanogicu 1Miroslav Mika Aleksić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu), rečeno je za portal N1 u Apelacionom sudu.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić preciizrala je za Tanjug da je taj sud zaključio da mera pritvora više nije jedina moguća mera za sprečavanje opasnosti da će u slučaju puštanja na slobodu Aleksić u kratkom roku ponoviti krivično delo i da će doći do uznemirenja javnosti, koje bi ugrozilo pravično vođenje krivičnog postupka, piše N1.

Ovom odlukom usvojena je žalba odbrane i preinačeno je rešenje Viseeg suda u Beogradu, koji je Aleksiću produžio pritvor rešenjem od 26. avgusta zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić je rekla danas agenciji Beta da je sud preinačio rešenje Višeg suda u Beogradu i meru pritvora zamenio merom zabrane napuštanje stana uz elektronski nadzor.

„Po nalaženju Apelacionog suda, produženje pritvora više nije nužna i jedina moguća mera za otklanjanje opasnosti da će okrivljeni Miroslav Aleksić po pustanju na slobodu u krakom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i da će uznemirenje javnosti ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka“, rekla je ona.

Dodala je i da su, po misljenju Apelacionog suda navedene opasnosti takvog intenziteta da se mogu sprečiti  izricanjem mere zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

Aleksić je u pritvoru bio od hapšenja, 16. januara.

Njemu je pripremno ročište pred suđenje zakazano za 1. oktobar, piše Sputnik.

U skladu sa zakonom, ovo ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta i trebalo bi da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključenje javnosti zbog zaštite privatnosti.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksuslano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Ukinut pritvor Miki Aleksiću, dobija nanogicu”

  1. Ovo je sumrak pravosudja. Po istoj logici treba pustiti i Belivuka sa nanogicom. On je ubio isti broj svojih suparnika koliko je aleksić silovao nedužne dece, to je za mene mnogo veći zločin.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.