Milena Radulović svedočila na suđenju Miroslavu Aleksiću: Niko me nikada nije tako povredio 1Foto: N1

Dve i po godine nakon što je glumica Milena Radulović javno rekla da ju je silovao poznati učitelj glume Miroslav Aleksić danas je isto to ponovila i pred većem Višeg suda u Beogradu.

Svedočeći u postupku koji se vodi protiv Aleksića, Radulović je izjavila da ostaje pri svemu što je rekla i tužilaštvu u istrazi.

Ona je navela da je u školu glume “Stvar srca” počela da ide sa 11 godina i da je do 17 godine obožavala da ide u tu školu. A onda je Aleksić, kako je navela, “uradio to što je uradio”.

– Kada se prvi put dogodilo, bila sam u šoku. Najpre sam sebi pokušavala da opravdam to, rekavši da je verovatno u pitanju neki test. Kako se slična stvar nije ponavljala nekoliko časova, bila sam uverena da je u pitanju test da vidi da li sam dovoljno jaka. Onda se ponovilo, kazala je Radulović.

Prema njenom svedočenju, bila je uplašena i osećala je da ju je izdao čovek kojem je verovala i koga je poštovala.

– Izgubila sam samopozudanje. Mislila sam da me kažnjava, osećala sam se prljavo, kao da sam najgora. Taj čovek me je povredio kao niko u životu, navela je Radulović napominjući da je u tom periodu imala i suicidalne misli.

Upitana da li je ikada o tome razgovarala sa Aleksićem i rekla mu da prestane, Radulović je rekla da nije.

– Tokom samog čina sam mu govorila da prestane. Ali nikada sa njim nakon toga nisam razgovarala. Svaki put kada bih ga silom prilika videla, samo sam gledala da pobegnem, navela je.

Na pitanje zbog čega nije napustila grupu kada se tako loše osećala, već je ostala da pohađa časove do okončanja školske godine Radulović je naglasila strah od Aleksića, ali i njegovu mogućnost da grupu okrene protiv nekoga. U tom smislu je navela i jedan detalj tokom časa kada je grupa vežbala scenu.

– Aleksić me je šamarao otvorenom šakom i snažno gurnuo tako da sam udarila potiljak u ormar. To su svi videli i aplaudirali su, misleći da je u pitanju vežba. Ali to nije bila vežba, kazala je Radulović.

Do kojih razmera je išla Aleksićeva kontrola nad grupom pokazuje i odgovor Milene Radulović na pitanje odbrane – “Da li bi skočila sa solitera da joj je to tražio Miroslav Aleksić”?

– U tom periodu, verovatno bismo to i uradili. Mi smo godinama unazad učeni da se povinujemo svim njegovim naredbama, kazala je Radulović.

Ona je navela da je odlučila da progovori nakon što je sa njom stupila u kontakt maloletna učenica Miroslava Aleksića koja joj se požalila da prolazi kroz slično iskustvo.

– Ja nisam mogla da izdržim i da nastavim da se osećam krivom zbog toga što ćutim dok on nastavlja da radi iste, pa i gore stvari. U početku nisam ni razmatrala mogućnost krivične prijave, već je ideja bila samo da progovorimo kako bi roditelji dece koja pohađaju školu znali za šta je ovaj čovek sposoban, istakla je Radulović.

Tokom većeg dela trajanja glavno pretresa bila je vidljiva tenzija između predsednika sudskog veća Zorana Božovića i advokata odbrane Zorana Jakovljevića, zbog sklonosti branioca da osim pitanja iznosi i lične komentare.

To je eskaliralo do tačke u kojoj je predsednik veća opomenuo advokata odbrane da će ga udaljiti iz predmeta.

S druge strane, postupajuća tužiteljka i zastupnici oštećenih su u jednom trenutku tražili od suda da ubeleži da se advokat odbrane smeje dok oštećena Milena Radulović opisuje detalje seksulanog zlostavljanja.

Radulović će nastaviti svoje svedočenje na narednom glavnom pretresu koji je zakazan za 19. oktobar.

Aleksića sedam bivših polaznica škole tereti za više krivičnih dela silovanja i seksualnog zlostavljanja. On je na početku sudskog postupka negirao krivicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari