VIDEO Ruski političar pozvao Ukrajince da svrgnu Zelenskog: Ukrajinci, sklonite Zelenskog. Ili ćete se smrznuti i istrunuti 1Foto: prinscreen / TW

Društvenim mrežama proširio se snimak ruske državne televizije na kojem se vidi kako ruski predstavnik poziva Ukrajince da svrgnu predsednika Volodimira Zelenskog.

U video snimku koji je podelila američkia novinarka, panel nekoliko proruskih ličnosti raspravljao je o ratu u Ukrajini i aktuelnoj strategiji napada Moskve, prenosi Index.hr.

Domaćin Roman Babajan rekao je da je ruska vojska sada „počela da napada gasnu infrastrukturu“ širom Ukrajine, a ruski političar Boris Černišov rekao je da su napadi samo „odmazda“. „To je izraz naše mržnje, naše svete mržnje“, dodao je on.

Govoreći o Ukrajincima, rekao je: „Ostaće bez gasa, bez svetla i bez ičega drugog. Smrznuće se i istrunuti“. Černišov je tada pozvao stanovnike Ukrajine da izađu na ulice i „stanu tačku na nacistički režim Zelenskog“.

Njegove komentare nadovezao je bivši ukrajinski političar Vladimir Olejnik, koji je ukrajinski narod opisao kao „potlačen“ i rekao da je Zelenski „terorista“. „Zelenski ispunjava sve kriterijume teroriste“, rekao je on. „Sećate se da su ga poredili sa Al Kaidom, bin Ladenom – njegova sudbina je ista“, dodao je on.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dimtro Kuleba retvitovao je snimak, rekavši da pokazuje da je „podsticanje ruske državne televizije na genocid u punom jeku“ i pozvao na zabranu „propagande“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari