“Vidi se svetlo na kraju tunela” za žitelje niškog naselja koji već pola godine žive bez struje 1Foto: Pokret Opre Roma Srbija

Jelena Reljić iz organizacije Opra Roma je istakla da se nakon današnjeg sastanka sa šefom kabineta ministarke energetike i rudarstva Dubravke Đedović “vidi svetlo na kraju tunela” za žitelje niškog naselja “12. februar” koji već sedam meseci žive bez struje.

 

Žitelji ovog naselja danas su opet organizovali protest ispred Ministarstva rudarstva i energetike, želeći da podsete nadležne na obećanje da će problem biti rešen. Nakon toga je organizovan sastanak sa kojeg su izašli sa pozitivnim utiscima.

– Dobili smo neke naznake da će problem u najkraćem periodu biti rešen, kazala je Reljić na današnjoj konferenciji za medije, napominjući da će oni nastaviti da prate razvoj situacije i u skladu sa tim reagovati.

U niškom naselju “12. februar” žive 24 porodice koje već sedam meseci nemaju pristup elektičnoj energiji. Oni su duži vremenski period bezuspešno pokušavali da reše problem.

U oktobru su žitelji organizovali dva protesta ispred zgrade gradske uprave u NIšu, nakon čega ih je bivša ministarka energetike Zorana Mihajlović pozvala na sastanak.

Ipak, nedugo nakon tog sastanka došlo je do promene na mestu ministarke. Kako se problem nije rešavao, žitelji naselja su zajedno sa članovima organizacije Opra Roma organizovali protest ispred zgrade ministarstva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari