Vikend bez preminulih od posledica kovida u Kladovu i Majdanpeku 1Foto: J. B. K./Danas

Prošlog ponedeljka u kladovskoj opštini bilo je 106 obolelih od kovida, a nakon nedelju dana 87. U susednoj opštini Majdanpek, broj aktivnih slučajeva virusne infekcije pao je ispod 50, a 13. decembra bilo ih je 82. Minulog vikenda nije bilo smrtnih ishoda.

Prema podacima nadležnih, tokom vikenda su u Kladovu registrovana četiri nova slučaja zaražavanja. Znatno više je izlečenih, pa se broj obolelih spustio na 87.

Tokom decembra inificirano je 127 osoba, izlečeno je 178 obolelih, a jedan pacijent preminuo je od posledica virusa. U opštini Kladovo je od početka masovne imunizacije dato 25.920 doza vakcina protiv kovida.

Prvu dozu dobilo je 10.074 , a revakcinisano je 9.849 osoba. Trećom, buster dozom imunizovano je 5.997 građana. U proteklih nedelju dana u majdanpečkoj opštini je skoro prepolovljen broj obolelih od kovida.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek, 13. decembra, bila su 82 slučaja virusne infekcije, a prema najnovijim podacima 45.

Više od polovine trenutno obolelih nije vakcinisano, a 11 se zbog teže kliničke slike nalazi na lečenju u kovid bolnicama. Juče je kod dva pacijenta potvrđeno prisustvo virusa, a dan ranije nijedan testirani nije imao pozitivan rezultat.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari