Više javno tužilaštvo za Danas o slučaju Željka Mitrovića: Policiji naloženo da pokrene istragu 1foto FoNet/Zoran Mrđa

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev policiji za prikupljanje potrebnih podataka i obaveštenja u vezi sa video zapisom koji je objavljen na profilu Željka Mitrovića na društvenoj mreži „X“, na kojem je prikazan kako, rukujući lukom, ispaljuje strelu na čijem se vrhu nalazi naprava nalik na minsko-eksplozivno sredstvo, rečeno je za Danas iz ove institucije.

„Pored ostalog, naloženo je da se utvdi gde je nastao snimak, da li se u konkretnom slučaju radi o pravim minsko-ekspolozivnim napravama, na koji način je izazvana ekspolozija, tj. da li se radi o eksploziji pravih mina ili pirotehničkim efektima“, navedeno je u odgovoru redakciji.

Iz tužilaštva su naveli da je, ukoliko se utvrdi da se radi o pravim minsko-eksplozivnim sredstvima, dalje naloženo da se utvrdi na koji su način nabavljena, gde su držana i da li je imao dozvolu za njihovo držanje i upotrebu.

„Po prijemu izveštaja policije, tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovom predmetu“, zaključeno je u odgovoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari