Više napada na izvođače radova na školi kod Batočine: Preduzeće zahteva policijsku zaštitu 1Foto: MUP

Preduzeće koje izvodi radove na rekonstrukciji osnovne škole „Sveti Sava“ u selu Brzan zahteva od nadležnih da se gradilište zaštiti od „nečuvenih vandalskih napada“ kojima su izloženi od početka radova, saopšteno je danas iz opštine Batočina.

Kako je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici opštine Batočina, preduzeće „Ruki Coop“ se juče obratilo dopisom opštini i policiji u tom mestu.

„Poslednji u nizu vandalizama dogodio se noćas oko 1.30 kada je napadnut čuvar gradilišta od strane više lica koja su ga fizički napala, oštetila njegov automobil, porušila zaštitnu ogradu, kao i novu fasadu na zgradi škole“, navodi se u obaveštenju.

Dodaje se da je do sada bilo najmanje desetak napada na radnike gradilišta i oštećenja građevinske mehanizacije, uglavnom u večernjim i noćnim satima.

Zatraženo je od Policijske stanice Batočina da se zaštite radnici i imovina preduzeća „Ruki Coop“, imovina škole, kao i da se počinioci otkriju i kazne u skladu sa zakonom.

„U suprotnom, izvođač radova će obustaviti radove i povući radnike i mehanizaciju“, zaključuje se u dopisu upućenom opštini i policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari