Više od 1.100 studenata i аlumnista Pravnog fakulteta u Beogradu potpisalo peticiju podrške profesoru Miodragu Jovanoviću 1Foto: Beta/Milan Timotić

Više od 1.100 studenata i аlumnista Pravnog fakulteta u Beogradu potpisalo je onlajn peticiju podrške profesoru tog fakulteta Miodragu Jovanoviću i osudilo izjave koje su izrečene protiv njega nakon što je pročitao proglas na skupu „Srbija protiv nasilja“ 9. juna.

„Poslednjih dana svedoci smo javne kritike upućene profesoru Jovanoviću, koja se odnosi na satiričnu pesmu koju je napisao pre više od 20 godina, kao i na iskazanu sumnju u njegovu objektivnost i profesionalnost u ocenjivanju studenata“, navodi se u tekstu peticije na sajtu Peticije.online.

Kako se ističe, potpisnici žele javno da izraze stav da su te kritike i iskazana sumnja neosnovane, neprimerene i suprotne njihovim iskustvima tokom nastave i saradnje sa profesorom.

„Smatramo da je tumačenje ove pesme izvan konteksta u kojem je nastala, kao i da je javno etiketiranje profesora Miodraga Jovanovića kao nasilnika, nepravedno i netačno“, napominje se u tekstu peticije.

Dodaje se da je pesma bila satiričan odgovor na percepciju Srba u tom istorijskom trenutku, a ne izraz stvarnih stavova profesora Miodraga Jovanovića.

„Kao studenti i alumnisti, poznajemo profesora Miodraga Jovanovića kao posvećenog pedagoga i stručnjaka koji je značajno doprineo našem obrazovanju i razvoju. Njegov naučni doprinos pravu, akademski integritet i zalaganje za pravdu i etiku su osobine koje cenimo i poštujemo“, naglašeno je u peticiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari