Miodrag Jovanović na protestu „Srbija protiv nasilja“: Nemojte ovu nepatvorenu energiju pobunjenih građana lako proćerdati 1Foto: printscreen / N1

Miodrag Jovanović, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i jedan od potpisnika proglasa Srbija protiv nasilja, rekao je da je više od 1000 članova akademske zajednice potpisalo ovaj proglas, kojim se pridružuju protestu.

– Pružamo punu podršku zahtevima akademskih protesta. Čitavu deceniju ne postoji sloboda medija, javni prostor je zagađen nasiljem sa nacionalnih frekvencija. Kao najviša vrlina se ističe odanost i podaništvo prema vlasti. Na vapaj građana da Srbija ne bude više takva zemlja, vlast je odgovorila hajkom i uvredama koje šire narodni poslanici – naglasio je Jovanović.

On je dodao da institucije nisu samo zgrade ispred koje se građani sakupljaju na protestima, pozivajući na hitno ispunjenje zahteva građana.

– Nemojte ovo zeznuti. Nemojte ovu nepatvorenu energiju pobunjenih građana lako proćerdati, rekao sam organizatorima, i obećali su da neće – poručio je.

Sve informacije o protestu pratite u Danasovom BLOGU. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari