MASA osudila napad Vučića na profesora Miodraga Jovanovića nakon govora na protestu 1Foto: printscreen / N1

Mreža akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) osudila je danas „bespredmetni“ napad aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića usmerenog na profesora Pravnog fakulteta Miodraga Jovanovića nakon što je na protestu „Srbija protiv nasillja“ pročitao tekst podrške akademske zajednice.

Akademska zajednica Srbije je pružila široku podršku aktuelnim protestima protiv nasilja kako neposrednim učešćem, tako i sa oko 2.000 potpisa, a tekst podrške je 9. juna na protestu ispred Narodne skupštine pročitao Jovanović.

„Nažalost, predsednik Srbije u svom već poznatom maniru perfidno i selektivno izvlači iz prošlosti lične podatke svojih neistomišljenika i iznosi neistine i poluistine kako bi diskreditovao one koji su izgovorili istinu o njemu samom. Ipak, istina se ne može sakriti lažima“, navodi se u saopštenju MASA.

Dodaje se da se na primeru kleveta o plati Jovanovića, predsednik Srbije otvoreno stavio na čelo onih koji bezobzirno omalovažavaju svakoga ko se javno usudi da izrekne kritiku na račun društvene i političke situacije u Srbiji.

„Do pre nekoliko dana na tapetu su bili glumci, sad su ponovo na red došli univerzitetski profesori a u međuvremenu se građani koji mirno izražavaju neslaganje sa atmosferom nasilja u društvu nazivaju najpogrdnijim nazivima“, ističe se u saopštenju.

Iz MASA su pozvali Univerzitet u Beogradu da zaštiti i podrži svoje uvažene profesore koji treba da budu uzor i imperativ u svakom normalnom društvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari