Više od 70 profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu podržalo proteste

Ostavite komentar


  1. Sa ovim protestima opozicija nece nista podstici,oni su gradjanima pokazali pravo lice.

    1. Da vas podsetim, dok profesori još uvek plaćaju solidarni porez 10%, skoro je obećano povećanje od 9%, a sada su smanjili plate za 20%. Zaboleće vas glava od računanja, ali javnost bi mogla da bude svesna kolika je laž priča o povećanju plata prosveti.

  2. Sramota je da profesori odsustvuju sa nastave i da samo čekaju da ne rade a umeju da se žale da su im male plate….

    1. Nigde ne piše da će profesori odsustvovati sa nastave. Piše da podržavaju proteste. To su dve različite stvari.
      Što se plate tiče, u našoj zemlji profesori nemaju platu koliku zaslužuju, nebitno da li su profesori u osnovnoj/srednjoj školi, ili na fakultetu. Plata im je sve manja ako uzmete u obzir da nam je sve drugo sve skuplje. Treba da se bune i štrajkuju za svoja prava, kao što i građani treba da protestvuju kada god vide da oni koje su „demokratski“ izabrali ne obavljaju svoj posao kako treba.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.