Više od polovine Srba u narednih pet godina ne vidi sebe na Kosovu

Ostavite komentar


  1. Ne znam da li je neko slično istraživanje proveo među Albancima i drugim Kosovarima ali verujem da bi cifre bile još veće. I to na svako postavljeno pitanje. Pogotovu ako bi ispitanici bili mlađi od recimo 40-50 godina, e onda bi bili katastrofalni.

  2. Interesantno. Salonski nacionalisti koji zagovaraju proglašenje okupacije često pominju pozitivan trend povećanja broja Srba na Kosovu („treba samo sačekati…“ itd)

    1. interesantno je i da salonski demokrati koji zagovaraju priznanje nezavisnog Kosova često pominju mogucnost ocuvanja broja Srba na Kosovu i ocuvanja srpske kulture u slucaju priznanja („mir, ljubav, cvece, tolerancija, bratstvo, sveopste blagostanje…“)

  3. Srbi iz dijaspore bi vrlo rado mogli da zamisle sebe da u velikom broju žive na Kosovu. To bi i pomoglo rešenju pitanja Kosova, povećanjem broja Srba, ali uslovi bezbednosti moraju biti bolji u svakom slučaju.

  4. Nijedan Japanac ne vidi sebe na Kurilima u sledecih 100 godina, ali nisu spremni da se odreknu tih ostrva koja pripadaju Rusiji. Zanimljivo.

  5. Sve dokle kosovski srbi budu bili orudje vodjenja beogradske politike,njih ce svakim danom biti manje na Kosovo.Ne mogu srbi ostati na Kosovo, a svakim danom da guraju prst u oko svojim komsijama,to sto od njih traze beogradski politicari.Nestajanje srba sa Kosova,nije interes kosovskih albanaca,cak sto vise to je jako stetno.Ako kosovski srbi zele da ostaju na Kosovo,njih mora voditi ,,anatemisani“ politicari tipa Oljivera,Rade,Nenada i sl.

  6. Ako AV, i SNS, ostanu i dalje na vlasti u Srbiji, ne samo sa Kosova, vec i iz Srbije bice jos veceg iseljavanja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.