Viši sud: Potvrđena druga optužnica protiv Vuka Belivuka i drugih 1Foto: Peđa Milosavljević /Starsport

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici održanoj 2. juna 2022. donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Veljka Belivuka i drugih.

Kako su naveli iz Višeg suda, optužnica je protiv njih podignuta 13. aprila ove godine zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi sa stavom 4 KZ i dr.

– Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju – saopštili su iz Višeg suda.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 13. aprila okrivljenima je stavljeno na teret da su izvršili sledeća krivična dela:

Okrivljenom V. B stavljeno je na teret da je izvršio dva krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i to teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ, i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom M. M, stavljeno je na teret da je izvršio dva krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i to teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ, i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom S. L, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom M. B. stavljeno je na teret da je izvršio izvršio dva krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i to teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ, i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom saradniku H. B. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom D. V. stavljeno je na teret da je izvršio dva krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i to teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ, i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom G. V. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom T. D. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom S.A stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom saradniku S. N. stavljeno je na teret da je izvršio dva krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i to teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ, i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 Kz u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom R. S. stavljeno je na teret krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi sa stavom 4 KZ i krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom M. D. stavljeno je na teret krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi sa stavom 4 KZ, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari