Viši sud u Beogradu: Određen pritvor osumnjičenima za krađu automobila u EU i preprodaju u Srbiji 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 danas šestorici osumjičenih za krađu automobila iz država EU i njihovu preprodaju u Srbiji.

U saopštenju tog suda piše da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prema okrivljenima G.T., Ž.Č., A.K., D.Č., M. S. i D.S. odredio pritvor, koji može trajati najduže 30 dana.

Ministrastvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je u petak saopštilo da je na teritoriji Kraljeva i Loznice uhapšeno sedam osoba, zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe koja je krala automobile u zemljama EU i prodavala ih u Srbiji.

Tereti se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevaru, pranje novca, falsifikovanje isprave i prikrivanje, navodi se u saopštenju MUP-a.

Viši sud je saopštio i da je pritvor svoj šestorici određen da ne bi ometati postupak uticanjem na svedoke i usled okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično delo.

Protiv tog rešenja dozvoljena je žalba u roku od tri dana od njegovog prijema, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari