Višnja Aranđelović: Na sednici REM sam rekla da me je stid ako donesemo odluku da ćemo stupiti u štrajk 1Višnja Aranđelović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Članica Saveta Regulatornog tela za emelktronske medije (REM) Višnja Aranđelović izjavila je u nedelju da je glasala protiv odluke da REM stupi u štrajk zbog „pritisaka opozicionih stranaka i nevladinih organizacija“ i istakla da je na sednici REM rekla da ju je stid ako bude odlučeno da REM počne sa štrajkom.

Aranđelović je u Utisku nedelje rekla da je REM telo koje je osnovala država, da postoje pritisci u svakom javnom poslu i da članovi REM moraju da budu pripremljeni na pritiske, jer je „naš posao je da tim pritiscima odolevamo“, prenosi Nova.rs.

Ona je objasnila da je odluka o štrajku REM-a doneta na hitnoj elektronskoj sednici i da nije znala da je ona bila poznata u medijima i pre nego što je doneta.

„Nisam znala za to, na sednici sam rekla da me je stid ako donesemo odluku da ćemo stupiti u štrajk“, navela je Aranđelović.

Ukazala je da je REM državna ustanova kojoj zakon nalaže nezavisnost i da ne može da stupi u štrajk.

„To je kao da vlada štrajkuje, kao kada bi predsednik Srbije rekao da neće da ide u Brisel da pregovara“, istakla je Aranđelović.

Dodala da ne oseća pritiske ni vlasti ni opozicije i navela da nju „nikada niko nije okrenuo telefonom, nije poručivao ništa preko prijatelja“ i da joj niko nije pretio.

„Neko ove ljude koji protestuju ispred REM shvata kao pritisak, ali ja ne osećam da mene neko pritiska“, istakla je Aranđelović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari