VJT: Osumnjičenima za šverc droge iz Albanije i Kosova u vozilu OEBS-a određen pritvor 1Foto: bg.vi.jt.rs

U Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Beogradu danas su saslušana petorica pripadnika kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje droge iz Albanije preko Кosova u vozilu sa oznakama OSCE (OEBS).

Oni su pre dva dana uhapšeni na Novom Beogradu nakon primopredaje droge, kada je zaplenjeno ukupno skoro 45 kilograma marihuane i oko 33 grama kokaina.

Kako se navodi u saopštenju VJT, sva petorica osumnjičenih, od kojih su dvojica iz Beograda, a trojica iz Prištine, branili su se ćutanjem, a nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svim osumnjičenima odredi pritvor kako ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a prema dvojici osumnjičenih i zbog opasnosti od bekstva.

Sumnja se da su Domi A. (42), Gazmed К. (41) i Dardan M. (49) 16. septembra u ranim jutarnjim satima krenuli sa Кosova ka Beogradu u vozilu „škoda oktavija“ bele boje sa diplomatskim oznakama Misije OSCE.

Oni su se oko 11.30 na parkingu u Ulici Bulevara Zorana Đinđića na Novom Beogradu našli sa Ivanom Ž. (23) i Stefanom M. (29) i predali im oko 30 kilograma marihuane, a potom su se razišli.

„Odmah potom uhapšeni su Ivan Ž. i Stefan M, dok su se ostala trojica, uočivši policiju, udaljila svojim vozilom do parkinga u Ulici Avgustina Neta. Tu je, na parkingu, Gazmed К. izašao iz vozila i iz gepeka izvadio džak sa oko 15 kilograma marihuane, u kom momentu su vozilu osumnjičenih prišli policijski službenici i osumnjičene lišili slobode“, navodi se u saopštenju.

Od osumnjičenih je oduzeto i zaplenjeno i više hiljada evra i više mobilnih telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari