Vlada prihvatila predlog o obeležavanju godišnjice Majske skupštine 1Foto FoNet Ana Paunković

Vlada Srbije usvojila je danas predlog o obeležavanju godišnjice Majske skupštine, održane 15.maja 1848. godine, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Predlog da se godišnjica Majske skupštine uvrsti u Državni program obeležavanja istorijskih događaja oslobodilačkih ratova Srbije, usvojen je na inicijativu Odbora Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije kojem predsedava ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanje Nikola Selaković.

Kako je saopšteno iz ministarstva, Selaković je na sednici odbora ukazao da, iako Vlada AP Vojvodine već par godina obeležava godišnjicu Majske skupštine 15. maja, taj događaj je od velikog značaja za celu Srbiju, i jedan od najznačajnijih u istoriji srpskog naroda.

„Ministar je istakao da je to trenutak u istoriji koji je srpskom narodu doneo prve zvanične predstavnike i proglašenje Srpske Vojvodine u tadašnjoj Austrougarskoj monarhiji, da je Josif Rajačić proglašen za srpskog patrijarha, a Stevan Šupljikac za vojvodu“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari