Vlada Srbije: Na autoputevima dozvoljeno do 130km/h

Ostavite komentar


  1. Nije samo utisak, već tvrdim, da u ovoj državi i medju ovim narodom, postoje čitavi timovi ljudi kojima je jedini posao, kako dodatno maltretirati i kinjiti ovaj narod?! Kakve se gluposti ovde proturaju, kao neke senzacionalno pametne odluke, prosto nije za verovati. Kako li je ovaj profesor izračunao da će povećanje brzine za 10 kilometara povećati broj nesreća za 1 ili 2%?! Cela Evropa /koliko znam/ dozvoljava maksimalnu brzinu od 130 km.?! Da li to znači da oni ne misle na bezbednost i dobrobit svojih gradjana?! Druga „epohalna“ odluka, kakva se ne primenjuje nigde na svetu je merenje prosečne brzine?! Šta reći a ne zaplakati? Čega se pametan stidi, budala se time ponosi. Juče čujem, da će stara vozila morati da idu na tehnički pregled dva puta godišnje?!?! Ja mislim da smo u tome još jedinstveniji u svetu. Mili Bože??? U Kanadi sam samo jednom registrovao kola a svake sledeće samo plaćao osiguranje. Niti tehničkog, niti menjanje tablica?! Glupa neka država, zar ne?! Treće, imam BMW koji vredi 1000 evra ali, ako hoću da ga registrujem moram da platim približno sličnu sumu?! Verovatno je to porez na luksuz?! Definitivno, ova vlada je izgubila kompas i krenula putem ka ponoru, putem svih prethodnih vlada. Ovakve gluposti su se dešavale pred kraj karijere gospodina Tadića posle čega je najavio da ćemo se videti u „nekom drugom filmu“. Zanima me, da li postoje neki ljudi, neki stručnjaci na državnom nivou, koji okupljaju kvalifikovane sadiste? Njihov cilj je poznat.

    1. Merenje prosecne brzine se primenjuje u Australiji. Da ne govorim da ovde na 10 Km puta ima vise fiksnih speed cameras nego u pola Srbije (maksimalna brzina je 110 km/h). Tehnicki pregled u Australiji nije potreban samo za automobile do 4 (cetiri) godine starosti – posle toga je obavezan a automobili stariji od 15 godina moraju da budu podvrgnuti i dodatnom pregledu.

  2. Vratićete brzo na 120 ili čak 110. Kakvi su nam putevi, kontrole i automobili, to nije objektivno. U skadninaviji ili u Italiji je 110 ograničenje.

    1. Cesto vozim kroz Italiju. Ogranicenje je 130 km/h. U Skandinaviji nisam bio, ali ogranicenje nije isto za sve zemlje Skandinavije.
      Evo tabele za neke zemlje:
      Kipa 100

      Albanija, Belorusija, Estonia, Russia, Norveska 110

      Velika Britanija 112

      Belgija, Finska, Irska, Portugal, Srbija, Spanija, Svajcarska, Turska 120

      Austrija, BIH, Hrvatska, Ceska, Danska, Francuska, Grcka, Madjarska, Italija, Litvanija, Luksemburg, Makedonija, Crna Gora, Holandija, Rumunija, Slovacka, Slovenija, Ukrajina,

      Bugarska, Poljska 140

      Nemacka – nema ogranicenja, preporucena 130 km/h

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.