Vlada Srbije: Ne piše da je formirana grupa za izradu medijske strategije 1Vlade Srbije Foto: Stefana Savić

U saopštenju Vlade Srbije posle sastanka sa predstavnicma medijskih udruženja, nigde ne piše da je formirana radna grupa za izradu strategije, navela je danas Vlada posle tvrdnji nekih učesnika sastanka da u tom saopštenju ima netačnosti.

Kako se dodaje, u saopštenju Vlade piše da se na sastanku „razgovaralo o sastavu radne grupe za izradu medijske strategije i načinu rada“ i da do narednog sastanka „medijska i novinarska udruženja treba da dostave predlog članova radne grupe, kako bi ona što pre počela sa radom“.

Vlada je navela da je s obzirom na to da je reč o važnom dokumentu za razvoj medijske scene u Srbiji, cilj da u njenoj izradi učestvuju sva relevantna medijska udruženja, kako bi proces bio inkluzivan i kako bi se zajedno došlo do najboljih rešenja u interesu javnosti.

U saopštenju se navodi i da će naredni sastanak biti održan u ponedeljak, 18. juna. Do tada medijska i novinarska udruženja treba da pošalju predloge za članove u radnoj grupi i Koordinacionom telu za saradnju s medijima, što, za one koji saopštenje „pažljivo čitaju, znači da radna grupa tek treba da bude formirana pošto se medijska udruženja dogovore i pošalju svoje predloge“.

Izrada medijske strategije važan je deo širih reformi koje Vlada Srbije sprovodi. Vlada je odlučna da, uprkos početnim neslaganjima i različitim tumačenjima koja su proistekla sa današnjeg sastanka, medijska strategija bude usvojena, jer je to važan korak u osnaživanju medija i društva u celini.

Vlada Srbije je ponovila da ostaje posvećena tome da proces izrade medijske strategije bude inkluzivan i to je ključni razlog zbog koga su učesnici sastanka pozvani da daju svoje predloge za članove oba tela do narednog sastanka, kako je i navedeno u saopštenju Vlade Srbije.

„Važno je da svi zajedno radimo na ovome, jer nam je zajednički cilj da naše društvo dobije dokument koji će biti razvojni i iz koga će dalje moći da se razvija medijsko tržište u Srbiji i to uz poštovanje principa ravnopravnosti, transparentnosti i inkluzivnosti“, piše u novom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari