Vlada Vojvodine pomaže da se skuće porodice sa troje i četvoro dece 1Foto: Pokrajinska vlada

Na današnjoj sednici  Vlade Vojvodine doneta je Odluka o dodeli bespovratnog novca porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Pokrajine za 2023. godinu.

Za ovu namenu je opredeljeno ukupno 250 miliona dinara, a novci se dodeljuju putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Pravo na ove subvencije imaju porodice (bračne i vanbračne zajednice s decom, kao i jednoroditeljske porodice) na teritoriji Vojvodine u kojima se, počev od 1. januara 2022. godine pa do dana raspisivanja konkursa, rodi treće ili četvrto dete.

„Pokrajinska vlada će u 2023. godini sufinansirati troškove postupka vantelesne oplodnje u iznosu od 240.000 dinara, od čega je 40.000 za zamrzavanje embriona. Troškovi krioembriotransfera sufinansiraće se u iznosu od 100.000 dinara. Za ovu meru podrške planirano je ukupno 40 miliona dinara, a procenjeno je da će pravo na ovu pomoć ostvariti 130 parova.“, saopštili su iz Vlade Vojvodine.

Za zapošljavanje u ovoj godini predviđeno je 50,5 miliona dinara, i to za subvencije za samozapošljavanje, subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih, javne radove i stručnu praksu, kao i za obuke u profesionalnim i radnim veštinama.

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici razrešila dužnosti direktora Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Aleksandra Simurdića, na lični zahtev. Za novog direktora, na period od četiri godine, imenovan je Ognjen Dopuđ.

Doneto je i rešenje da se za direktora Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, na period od četiri godine, imenuje Viktor Molnar.

Ustanovi Studentski kulturni centar Novi Sad usmereno je 77,7 miliona dinara za projekat opremanja Studentskog kulturnog centra.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari