Vladičin Han: Lokalna samouprva namerava da opremi kuću u Repincu za porodicu Ilić iz Jagnjila 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović sa saradnicima posetio je porodicu Ilić iz sela Jagnjila, čiji dečak boluje od cerebralne paralize, a devojčica tri meseca ne ide u školu, uručio je poklone i izrazio želju da lokalna samouprava pomogne ovoj četvoročlanoj porodici.

Ilići žive od socijalne pomoći u selu Jagnjilo, prenosi Jugmedija, u oronuloj kući bez uslova za život, ali to nije jedina nevolja koja ih je snašla.

Naime, njihov sin Marko (14) boluje od cerebralne paralize i epilepsije, a godinu dana mlađa Milica više odsusutvuje nego što ide u školu udaljenu takođe 30 kilometara.

Ono što javnost, koju je potresla priča Ilića, malo zna jeste da oni imaju kuću u Repincu, dva kilometra udaljenu od Hana.

“Predsednik Mladenović je ocu male Milice preneo nameru lokalne samouprave da prvi sprat te kuće u Repincu opremi kompletno u smislu da se napravi i opremi kupatilo kojeg sada nemaju i kompletno uredi i namesti jedan sprat, a sve to bi uradila komunalna preduzeća. Takođe, opština bi izmirila i dug za struju u iznosu od 40.000 dinara”, priča saradnik predsednika za Jugmediu.

Prvi korak načinjen je ovom posetom. U ime lokalne samouprave, Mladenović je posetio Iliće u Repinicu na dan kada je Milica slavila rođendan.

Pored rođendanske torte za Milicu, Ilićima je uručen elketrični šporet i veš mašina. Na Ilićima je, kaže naš sagovornik, da prihvate ponudu opštine Vladičin Han, kako bi cela porodica imala uslove za život dostojne čoveka i kako bi Milici škola bila bliža, budući da nastavu nije pohađala u poslednja tri meseca.

Podsetimo, Danas je pre dva dana obišao porodicu Ilić, posle čega su usledile reakcije nadležnih.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari