Vladika Grigorije na Tviteru: Ako se osramotimo ili doživimo neprijatnost, svet će i dalje nastaviti da postoji 1Episkop Grigorije Foto: Wikipedia/Ašhabad

Vladika Grigorije, episkop diseldorfski i cele Nemačke, nastavio je da se obraća vernicima i da im šalje pouke putem društvenih mreža. Njegovo najnovije obraćanje na Tviteru odnosi se na tremu i strah, odnosno na to kako treba da reagujemo ako u javnom obraćanju osetimo ili doživimo neprijatnost.

„Šta će desiti ako pogriješimo, napravimo lapsus, „osramotimo se“? Baš ništa. Svijet će i dalje nastaviti da postoji, a i mi zajedno s njim. Jedino loše što može da se dogodi jeste naše odustajanje i povlačenje. A sve ostalo je ljudski i nije strašno kao što se na prvi pogled čini“, poručio je Grigorije.

On je dodao da ako istog trenutka kada osetimo tremu prihvatimo činjenicu da možemo pogrešiti, te da nismo ni prvi ni poslednji kojima se to dogodilo – ili još bolje, ako zamislimo kako nam se to upravo dogodilo – oslobodićemo se bar jednim delom tog straha.

„Trema je dobrodošla samo kao pozitivno uzbuđenje, koje će pokrenuti sve naše umne i fizičke snage kako bismo dali sve od sebe u onome što radimo“, naglasio je vladika Grigorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari