Vladika Grigorije: Rečeno mi je da ne moram da idem na ručak sa Vučićem, pa nisam otišao 1Foto: Eparhija diseldorska i nemačka

Vladika Grigorije, gostujući jutros u emisiji „Probudi se“ na Novoj TV, rekao je da na ručak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nije otišao, jer mu je rečeno da ne mora, kao i da mu to niko nije zamerio.

Podsetimo, Vučić je polovinom maja priredio je ručak u Predseništvu Srbije za učesnike Svetog arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve.

Na čelu sa patrijarhom Porfirijem, gotovo svi arhijereji su prisustvovali sastanku sa šefom srpske države, izuzev dvojice – episkopa diseldorfskog i cele Nemačke, Grigorija i zapadnoameričkog vladike, Maksima.

Vladika Grigorije je rekao jutros da je Zdravko Ponoš, koji je na aprilskim izborima bio predsednički kandidat,“čestit čovek“ sa kojim može da se razgovara, „iako se ne slažeš s njim“.

Dodao je i to da ga politika prati „kao neka sudbina“, ali da ga neće stići, jer ima druge puteve i ciljeve.

„Što više okrećete leđa nečemu, to sve više ide sa vama“, naveo je Grigorije, koji je govorio o svojoj knjizi „Nebeska dvorišta“.

Rekao je da mu je odlazak u Nemačku doneo sreću, jer je upoznao hiljade ljudi svih nacija, ali i upoznao novu kulturu.

„Svako treba da odabere put, da prati cilj i i da ide ka tome sa verom. Ako ga na tom putu bilo šta zaustavi, onda nije dobar borac“, rekao je vladika Grigorije.

Naveo je da on ima svoj put i da mu je nebitno da li je neko predsednik ili biznismen jer sa svakim može da razgovara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.