Vladika Grigorije: Tužno je ako nema opasnijeg od mene

Za Danas povodom intervjua koji nije pušten u Blicu

Ostavite komentar


  1. Nesporazum kažu u „Blicu“. Izgleda da je isti nesporazum kao i Vulinov sa „Nedeljnikom“, iste prirode. Sve sami nesporazumi u „slobodnoj zemlji Srbiji“.

  2. Retko, skoro nikad, možemo čuti od nekog sveštenog lica, da i Crkvu treba kritikovati. Ovakav čovek nam treba na čelu Crkve. I samo, kad se to desi, imaćemo nadu, da će biti moguće početi sa moralnim i ekonomskim uređenjem Srbije. Naravno, ako svetski nadzornici budu spremni da zažmure, bar na jedno oko. Dakle, živimo u nadi da će i to vreme doći. A dotle, neka svako uradi neko dobro. Citiraću biblijsku poruku, koja se retko pominje, pa i u crkvi: „Ko zna dobro činiti, a ne čini, grešan je.“

  3. Hvala Bogu, što je ovaj čovek među nama.
    Čitajte njegove knige.
    Molim se za njegovo zdravlje.
    Slušajte ga.
    Ko se njega plaši?
    Za mene su njegove reči blagoslov.

  4. „Iznenada će se pojaviti narod.“ Opet događanje naroda? Događate se i pojavljujete od 1990. Hajde malo da se više ne događate zajedno sa narodom da probamo malo da se izborimo za demokratiju jer i ovaj na vlasti se događao uz vašu pomoć tamo 90-ih a i kasnije kada je uz vaš blagoslov lepio tapete po Beogradu. Jel smo mi to u prokletoj avliji i šetamo u krug zauvek?

  5. Ne smatram objektivnim čoveka kome je vlast Demokratske stranke bila super, a ova ništa ne valja.

  6. Vladika da bude sto vise u svim medijima,jer nam je ostalo samo da se bogu molimo da nas spase od ovog zla i ove vlasti.

      1. Vladika za ponos. Čitati njegove knjige,početi od
        Preko praga. Prosvecen,prosvetljen čovek koji nigde ne pominje svoju političku opciju,pa nije lepo da mu u komentarima prišivate ono što vi vidite. A protiv tiranije i diktature jeste kao svaki normalan čovek. Vladiku Grigorija za patrijarha da Crkvu vrati narodu.

    1. Vi ste verovatno jedan od onih „teskih“ demokrata koji se do juce zalagao da se „popovi“ ne mesaju u poslove drzave, a danas aplaudiras jednom drugom „popu“, i toi samo zato sto kritikuje jednu vlast a podrzava drugu ili, zato sto favorizuje jednu politicku opciju a kritikuje i opanjkava drugu. Bez obzira sto nisam vernik, veoma postujem „popove“ jer znam da im zivot nije onakav kakvim ga smatra vecina srpske sirotinje, ovakvo ponasanje, kako ovoga „popa“ tako i vas koji ste u njemu videli nekoga koga mozete da iskoristite.

  7. Volim ovog pametnog čoveka. Ne propuštam da pročitam svaki njegov intervju, citat….
    Potrebni su Srbiji ovakvi ljudi!!!

  8. Baš ste našli na koga ćete da se palite. Ovaj čovek je više nego običan mediokritet, koliko lep, snažan i zdrav toliko gluplji! običan satelit bivšeg ministra vera!

    1. Ti nisi generacija, već REGENERACIJA svega naljudskog, ništavnog, zlog… iz devedesetih prošlog veka. Vladika Grigorije je , sramnom odlukom Patrijarha , uklonjen i poslat u Nemačku. Mendela je iz zatvora vodio „borbu“ i oslobodio Južno Afričku republiku

  9. Nije ni svaka Grigorijeva “za Ramazana” što bi rekli u Bosni odakle je potekao.Sigurno je da se njega Vučuć pribojava i lično mislim da ga je on I “otpravio” u Njemačku.Upatljao se bio Grigorije u ponešto što ne priliči jednom crkvenom velikodostojniku za vrijeme “gazdovanja” u Hercegovini.Lično bih ga voljela vidjeti kao Patrijarha kada se vrati iz Njemačke jer objektivno boljega ni nemamo.

  10. To ti Grigorije buntovnice, kako te tvoji zovu, vidi sa opozicijom i djilasovcima.

  11. „ZOKI“, reci nam nesto o uvazemom gospodinu. Da nije slucajno istog karaktera, ko onaj mu zemljak-ERZOV, sto vodi jednu opozicionu partiju u Srbiji ?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.