Vladika Ignatije između crkvenih i državnih zakona

Dekan Bogoslovskog fakulteta obavestio Sinod zbog čega ne može da smeni vladiku Maksima i Marka Vilotića

Ostavite komentar


  1. Spolja gledano ovo izgleda kao neka borba za principe, slobodu i protiv diktature. Kada ste iznutra onda znate da ovo nema veze sa tim. Ovo je samo unutarnji sukob u SPC oko prevlasti i finansija. Ovde su i progonitelj i progonjeni isti.

    1. Sve stih do stiha,smenjuju ljude koji mnogo vrede,a sljam kakav je ova pedercina,pedofil i lopov Pahomije ostaju i dalje na svojim tronovima,Sramota bre i za Crkvu i za Drzavu.Jeste li uopste culi o skandalu koji se jos prepricava u Vranju i Juznoj Srbiji ili se pravite gluvi i nemusti,a oni ce pare opljackane iz Crkvi i Manastira da odnose iz Vranja i samo ce odjednom nestati kad ne bude bilo vise icega za pljacku.

  2. Vladika Ignjatije ovu sramnu odluku ne trbea da ispostuje vec da je ostavi za naredno zasedanje Sabora. Do tada vl.Maksim i prof.Vilotic treba da ostanu na svojim katedrama.

    1. Grešnike brate Radule, za sledećeg poglavara treba izabrati vladiku Pahomija jer je on centar u SPC.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.